Rehber :
   
Turizm ve Seyahat Acentaları
ULUTOUR Tourism & Travel
Hayden Tur
İBK Tour
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.12.2010
10 Aralık günü 'Dünya İnsan Hakları Günü' ...


10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

10 Aralık tarihi, 1948 yılında Birleşmiş Milletler(BM) Örgütü tarafından “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin”  kabul ve ilân edildiği gündür. Bu nedenle her yıl tüm dünyada 10 Aralık günü “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

                  

“İnsan Hakları” doğuştan var olduğuna inanılan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek, insanın insan olmak hassasiyeti ile sahip olması gereken hakların tümüne denir. “İnsan Hakları” kişiyi hür, onurlu ve özgür bir şekilde yaşatacak kurallar bütünüdür.

 

 Bu gün, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine” imza koyan ülkelerde olduğu gibi birçok ülkede de “İnsan Hakkı” ihlâlleri yaşanmaktadır. Özellikle, dünyanın değişik yörelerinde devam eden savaşlarda başta en temel hak olan “Yaşam Hakkı” olmak üzere birçok “İnsan Hakları” ihlâlleri olmaktadır. Ülkemizde de bir kısım “İnsan Hakları” ihlâlleri yapılmaktadır.

 TRABZON İl İnsan Hakları Kurulu olarak; tüm dünyada ve ülkemizdeki “İnsan Hakları” önündeki engellerin kaldırılarak ihlâllerinin sona erdirilmesini diliyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi bir şekilde yerine getirmek için çalışmaktayız. Milletimizin 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Gününü” saygılarımızla kutlarız.  

 

 

                                                                                  TRABZON İL İNSAN HAKLARI KURULU

Trabzon İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısı

Toplam Okunma Sayısı : 1958

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com