Rehber :
   
Fast Food & Cafe
Menekşe Fast Food
Keyf Fast Food & Cafe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.12.2010
Türkiye'de Bir İlk! hafta sonları poliklinik hizmeti...


Türkiye’de Bir İlk!

Trabzon Numune ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye’de bir ilk olarak uygulanacak olan hafta sonları poliklinik hizmetlerinin başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi.

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın da katılımıyla gerçekleştirilen törene İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Vali Dr. Recep Kızılcık, devletin Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde geçmişiyle, öncesiyle kıyaslanamayacak şekilde vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha kaliteli ve etkin olarak hizmet almasının sağlanmaya başlandığını belirti. “Daha hak ettiğimiz düzeyde hizmet veremiyoruz ama o yolda ciddi ve kararlı adımlarla ilerliyoruz” diyen Vali Kızılcık şunları söyledi: “Bu çerçevede Türkiye’de ilk defa Trabzon’da Numune hastanesinde bir ilki başlatıyoruz. Hepimizin başına geliyor; hafta içi birşey olmaz ancak hafta sonu bir bakarsınız çocuğunuz ateşlenir veya acil bir durumla karşılaşırız. Bu dönemde de vatandaşımızı aciller için gittiğimiz hastaneye aynı zamanda poliklinik hizmetleri için artık sabah 09.00-15..00  saatleri arasında gelip devletimizin sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde istifade etmeyi talep edebilirler. Ben bunun gerçekten insan odaklı yönetim anlayışının bir soncu olarak artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu yönde de çalışmalara devam ediyoruz. Bu anlamda 15 branşta vatandaşlarımız Numune Hastanemizden cumartesi günleri de istifade edebilecekler. Bu anlamda bu güzel uygulamayı ülkemizde ilk defa yürürlüğe koydukları için de başta sağlık müdürümüz olmak üzere başhekimimize ve tüm doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Daha nice bizlerin istediği saatte ve anda ulaşabileceğimiz sağlık hizmetlerine diyorum.”

 

Başhekim Dr. Ekrem Algün, Devlet Hastaneleri’nde hafta sonları acil hizmetler dışında tatil olduğunu bu sebeple de bazı kesimin sağlık hizmetlerinden istediği şekilde yararlanamadığını söyledi. Algün, “Öyle insanlar var ki, çocuğu okuyor yada kendisi okuyor, herhangi bir yerde çalışıyor izin almakta problem yaşıyor biz bu insanların ki sağlık bakanlığı hastaneleri bazı özel kuruluştan daha iyi sağlık hizmeti sunuyor, sunduğumuz sağlık hizmetlerine ulaşmasını istediğimiz için tam gün kanununun da sağladığı bir takım hakları kullanarak böyle bir uygulamaya başlıyoruz. Türkiye’de bu ilk defa başlıyor. Eğer hastalarımız da olaya ilgi gösterirse bundan sonra cumartesi günleri normal gün kadar olmasa bile o gün gelmek zorunda olan hastaları bakıp, onlara da sağlık hizmeti sunup problemleri çözmeyi amaçlıyoruz. Sayın Valimize bu konuda bizi desteklediği için teşekkür ediyorum” dedi.

Başlayan yeni uygulamaya göre mesai dışı çalışma ile cumartesi günleri 15 branşta hizmet verileceği, poliklinik hizmetleri ile birlikte ameliyat, laboratuar. MR, görüntüleme ve diğer sağlık hizmetleri devam edeceği belirtildi. Aralık 2010 döneminden itibaren verilecek hizmetlerde hasta ve hasta yakını memnuniyeti odaklı etkin ve kaliteli hizmet verilmesi hedeflendiği ifade edilerek, mesai dışı uygulaması ile 15 branşta uzman hekim sağlık hizmeti sunumu yanında ilaç raporları aynı gün içinde verilecek olup, MR ve BT çekimleri aynı gün çekilmek üzere planlamalar yapıldığı kaydedildi.

Numune Hastanesi’nde verilecek hizmetler ve poliklinikler şu şekilde:

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, üroloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, nefroloji, KBB, nöroloji, ruh sağlığı ve hastalıkları, deri ve zührevi hastalıkları, anesteziyoloji ve reanimasyon, endoskopi, ameliyathane.

IMG_2044

IMG_2038

IMG_2034

IMG_2052

Toplam Okunma Sayısı : 1706

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com