Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.12.2010
Kış oyunları kulelerinden ilk atlayışlar gerçekleştirildi.


 

Erzurum'da yapılacak olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için inşa edilen atlama kulelerinde ilk atlayışlar gerçekleştirildi.

27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen kayakla atlama kuleleri, FIS Continental Cup Yarışları'nın resmi antrenmanlarına ev sahipliği yaptı. Organizasyon için tarihi Kiremitliktepe mevkiinde yaptırılan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en yüksek kulelerindeki atlayışlar, vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleştirildi.

14 SPORCU İLK HEYECANA ORTAK OLDU

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenecek FIS Continental Cup Yarışları öncesi kayakla atlama kulelerinden gerçekleştirilen atlayışlara, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir çok ülkeden 14 sporcu katıldı. Türk Milli Takımı'ndan 3 sporcunun katıldığı kayakla atlama antrenmanı bir çok ilke de sahne oldu. Düzenlenecek Continental Cup yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek 16 yaşındaki milli kayakçı Faik Yüksel, atlama kulelerinden gerçekleştirdiği ilk atlayışla Türk Spor Tarihi'ne geçti. Slovenyalı Matevz Zparovec ise yaptığı atlayışla, kuleden kayakla atlayan ilk yabancı sporcu ünvanını aldı. Yüksel'in ardından pistte yerini alan milli sporcu Samet Karta (17) ise yaşadığı talihsizlik yüzünden atlayışını tamamlayamadı. Karta başarılı çıkışının ardından inişte dengesini kaybederek piste çakıldı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Karta, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çekilen röntgen filminde, omzunda ezik kolunda ise çatlak olduğu tespit edilen Karta'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

HEYECAN DEVAM EDECEK

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen FIS Continental Cup Yarışları Kuzey Kombine yarışları ile start aldı. Yarışlara katılan sporcular Kiremitliktepe'de bulunan K-95 kulesinden gerçekleştirecekleri atlayışların ardından Cemal Gürsel Stadyumu yanında bulunan tesislerde kayaklı koşu müsabakası gerçekleştirecek. Yarışlar akşam saatlerinde yapılacak kayakla atlama yarışlarıyla devam edecek.

''ÖZLEMİM SONA ERDİ''

Öte yandan, kulelerden ilk atlayışı gerçekleştiren 16 yaşındaki milli sporcu Faik Yüksel, bu atlayışıyla ismini Türk Spor Tarihi'ne yazdırdı.

Kayakla atlama sporuna dört yıl önce başlayan milli sporcu Faik Yüksel, Erzurum'un Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Daha önce Polonya, Slovenya, Avusturya ve Almanya'da atlayışlar gerçekleştirdiğini söyleyen Yüksel, yurtdışından Erzurum'a her döndüğünde atlama kuleleri inşaatını gezdiğini söyledi. ''Hayalim'' dediği atlama kulelerinin tamamlanmasının ardından ilk atlayış için antrenörlerine başvuran Yüksel, önceki gün gerçekleştirdiği başarılı atlayışla bu özlemini gidermiş oldu. Atlayış için rampaya çıktığı ilk anda çok heyecanlandığını ifade eden Yüksel, ''Ailem ve arkadaşlarım atlayışımı izlemek için tribünlerde bekliyordu. Rampaya çıkışımda aklıma onlar geldi. Korku hissetmedim ama bu bende stres ve heyecan yarattı. Kendimi rampadan aşağı bıraktığımda ise hiç bir şey düşünemez oldum. Bu çok farklı bir duygu. Atlayışımı tamamladığımda ise duyduğum tek şey tezahüratlar ve alkışlar oldu'' dedi.

 ''KULELERİMİZİN BİR BENZERİ YOK''

Sık sık kayakla atlama antremanları için yurtdışına gittiğini söyleyen milli sporcu Faik Yüksel, en son 2010 yılının Ocak ayında Almanya'nın güney-batısında bulunan eyalet Badem-Württemberg'e bağlı Hinterzarten'de atlayış gerçekleştirdiğini söyledi. Tarihi Kiremitliktepe'de 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşaa edilen atlama kulelerinin yükseklik ve fiziki yapı olarak diğer kulelerden çok farklı olduğunu vurgulayan Yüksel, ''Kış sporlarında ileri olan bir çok ülkede atlayış gerçekleştirdim. Atlama kulelerimizin dünyada bir benzeri yok. Atlayış için rampaya çıktığınızda tüm şehri görebiliyorsunuz. Antrenman için artık çok uzaklara gitmemize gerek kalmadı. Kuleleri bizlere kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1940

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com