Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.12.2010
Trabzon Valisi Kızılcık, Sürmene ilçesinde bir dizi etkinliklere katıldı


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sürmene İlçesinde Bir Dizi Etkinliklere Katıldı.

Vali Kızılcık ilk olarak Sürmene Kaymakamlığınca düzenlenen “Okulda, ailede, sokakta şiddeti yok etme projesi” kapsamında çocuklara 190 adet enstrüman dağıttı.

 

Vali Kızılcık burada yaptığı konuşmada “İlçemizde düzenlenen bu tür organizasyonlar çerçevesinde geçen yıl ilkini bu yıl ikincisi olmak üzere iki defadır bu güzide ilçemize gelerek gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Çok değerli Kaymakamın başarı ile uyguladığı programların  açılışına enstrümanların dağıtımına bizzat katılmayı arzu ettim. Bu benim için  hem sizlerle bir arada olabilme açısından hem de bu tür etkinlileri uygulayanlara moral ve motivasyon açısından önemlidir” dedi.

 

Devletin asil görevinin toplumdaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yapan Vali Kızılcık, konuşmasına “Devlet olarak bu tür projelerle problemlerin nedenlerini ortadan kaldıran, sadece sonuçları ile ilgilenen değil, mücadele eden tabiri caizse sinekleri öldürmektense bataklığı kurutmaktır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın ruhen ve fizikken kendisine güvenebilen birer birey olarak yetişmesi aynı zamanda çağdaş bireyler olarak en az bir enstrüman çalabilmesi ve böylece Ulu Önder Atatürk’ün kurup bizlere yani gençlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet yaşatabilecek gençlerimizi yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

            Vali Kızılcık okulda, ailede ve sokakta şiddetin yok edilmesi onun yerine sevginin kılınabilmesi için bu tür projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek Sürmene ilçesinin bu anlamda şanslı bir ilçe olduğunu söyledi.

 

            Buradaki törenden sonra Zübeyde Hanım Anaokulu’na giderek buradaki minik öğrencilere orff takımı hediye etti. Ayrıca okul öncesi öğretmenlerine Kaymakamlık tarafından düzenlenen seminerde gösterdikleri başarıdan dolayı sertifikalarını verdi.

 

            Vali Dr. Recep Kızılcık Sürmene ilçesinde uygulanan Yaşlılara Evde Bakım Projesi kapsamında 51 yaşlı vatandaşımızla çay fabrikasında bir öğle yemeği yedi. Vali Kızılcık yemekte yaptığı konuşmada “Bu projeyi çok önemsiyorum. Yaşlılar bizim toplumumuzun baş tacıdır. Elleri öpülesi büyüklerimizin sağlıklı ve huzurlu yaşamaları için devletimiz olarak elimizden gelen her türlü imkanı kullanacağız” dedi.

Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan da ilçedeki uyguladıkları projelerle gençlerimizin daha donanımlı daha kültürlü şiddete değil eğitime sanata yönelik yetişmeleri için bu tür projelere devam edeceklerini söyleyerek etkinliklerine her zaman katılan Vali Kızılcık’a teşekkürlerini arz etti.

 Vali Kızılcık daha sonra Sürmene’de yapımı devam ededen gençlik merkezine giderek incelemelerde bulundu. İlgililerden bilgi aldı bu merkezin çok modern bir gençlik merkezi olacağını ifade etti. Vali Kızılcık İlçeden dönüşünde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Arsin ilçesindeki dalgıçların tatbikatını izleyerek kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

IMG_2384

IMG_2410

IMG_2414

IMG_2431

IMG_2471

IMG_2476

IMG_2484

IMG_2488

IMG_2515

IMG_2524

IMG_2582

Toplam Okunma Sayısı : 1863

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com