Rehber :
   
Ajanslar
Yonca Ajans
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.01.2011
Meclis Başkanı Ulusoy, 'Komşularla ilişkileri iyi tutun'


Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy Başkanlığı’nda toplanan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Ocak ayı toplantısını tamamladı. 

 
Meclis Başkanı Ulusoy, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Odası’nın Türkiye’deki bütün odalar ne yapıyorsa onu yaptığını belirterek, “ Belki de daha fazlasını yapıyor. ”dedi. “Kadıya mahkeme hiçbir zaman mülk olmamıştır.” Şeklinde sözlerine devam eden Ulusoy sözlerine şöyle devam etti: “Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri hep birlikte bu işi buralara götürdük. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. İlimize, odamıza bir şeyler yapabilirsek mutlu oluruz.  Hizmeti yapmaya devam edeceğiz. Uzun yıllarımızı buraya verdik.”


ULUSOY: KOMŞULARLA İLİŞKELERİ AZALTMAYALIM


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, komşumuz Gürcistan ile hiçbir sorunumuzun olmadığına dikkat çekerek pasavan geçişlere izin verilmesinin zamanı geldiğini aktardı. Gürcistan ile Türkiye arasındaki Sarp Sınır Kapısı’ndan ortalama günde bin 300 – bin 400 aracın geçiş yaptığını belirterek, “ Bu kapıları biraz daha geliştirmeliyiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ile vizeleri kaldırdı. Gürcistan ile de bir sorunumuz yok. Pasavan geçişler başlatılmalıdır. ”dedi.


“Komşularımızla ilişkilerimiz azalmıştır” şeklinde sözlerine devam eden TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, meclis üyeleri ve iş dünyasına yaptığı çağrıda, komşu ülkeler ile ilişkileri artırmaya çalışmalarını istedi. Irak, Suriye, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan Vb . ülkelere daha  sık gidilmesi gerektiğini aktaran Ulusoy,” Maalesef ilişkilerimizi azalttığımızı ülkenin dış ticaret rakamları ortaya koyuyor.  2010 yılında Türkiye’nin ithalatı 185 milyar dolar iken İhracat 113 milyar dolar düzeyinde kaldı.  Maalesef komşularımızla ilişkilerimiz gerilemiştir. Daha çok komşularımızla dostluklarımızı ilişkilerimizi artırmamız gerekiyor. Komşularımızla ilişkilerimizi daha iyi tutmalıyız. ” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı nezaretinde İran İslam Cumhuriyeti’ne önümüzdeki günlerde ziyarette bulunulacağını ifade eden Ali Osman Ulusoy, ABD’nin bu ülkeye koyduğu ambargonun iki ülke arasındaki ticari ilişkide çekince yarattığına işaret etti.


MECLİS ÜYESİ TÜRKAY GÜMÜŞ: TEŞVİK YASASI 2015 YILINA KADAR UZATILMALIDIR


Yeni teşvik kanununda,  en yüksek düzeyde teşvik sunulan dördüncü bölgede bulunmasına rağmen Trabzon’un yeteri kadar yatırım almadığını ifade eden TTSO Meclis Üyesi Türkay Gümüş, geçmiş dönemde uygulanmakta olan “Yatırımların ve İstihdamın Korunması “ teşvik kanununun 2012 yılı sonunda sona erdirilmemesi gerektiğini, en azından 2015 yılına kadar uzatılması konusunda odanın şimdiden çalışma yapmasınıı önerdi.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1922

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com