Rehber :
   
Mutfak, Banyo Mobilyaları
İtaly Mutfak Banyo
Saray Yapı Mimarlık
Favori Mutfak & Banyo
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.01.2011
II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Trabzon'da düzenleniyor


II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi İşbirliği 27-30 Nisan 2011 tarihlerinde Trabzon’da düzenleniyor. 33 ülkenin Trabzon’a davet edilmesinin planlandığını belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu “Türkiye 3 saatlik mesafe içinde 9,4 trilyon dolarlık bir pazara hakimdir. Bu pazarı hedefleyen II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin başarılı olması için Trabzon güç birliği yapmalıdır.” diye konuştu.

 

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'daki işletmelerin dış pazarlara açıklığının çok düşük seviyede olduğunu, araştırmaların ortaya koyduğunu belirterek, "amacımız yüksek ticaret ve ihracat kapasitesine sahip olan komşu pazarlarımıza üyelerimizi yönlendirmektir. Bu amaçla II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi İşbirliği 27-30 Nisan 2011 tarihlerinde Trabzon'da yapılması planlanmıştır." dedi.


Program kapsamında II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne yurtdışından çok sayıda alım heyetleri davet ediliyor. Çeşitli ülkelerden Trabzon’a gelecek heyetler iş görüşmelerinde bulunacak.


Aynı tarihler içerisinde “Karadeniz Genel Ticaret Fuarı”nın açılışı gerçekleştirilecek. İşadamları ile ikili görüşmelerin dışında zirveye katılacak olan çeşitli ülkelerin resmi heyetleri ile üst düzeyde görüşmeler de yapılacak.


II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Çin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Moldova ve Romanya davet ediliyor. Ayrıca programa Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Belarus, Bulgaristan, Litvanya, Yunanistan, Sırbistan, Ürdün, Slovenya, Macaristan ve Hırvatistan da davet ediliyor.


Yaklaşık yurtdışından bakan ve üstü erkan olmak üzere 50, medya ve kurum üst düzey temsilcisi 50 ve ithalatçı firma yetkilisi 150 olmak üzere toplamda 250 davetlinin en asgari düzeyde yapılacağı belirtildi.

Toplantıya yurtiçinden de davetli profili tahmini olarak bakan ve üst düzey erkan 20, bölge iller milletvekilleri 20, bölge illeri vali-belediye başkanı 20, sivil toplum kuruluşları 50 ve medya mensupları 50 olmak üzere 160 davetlinin katılması ile yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 410 katılımcı Trabzon’da bulunacak.


Organizasyon koordinatörlüğü Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yürütülecek olan II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi İşbirliği’nin organizasyon komitesinde de şu kurumlar yer alıyor:


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası.


Programın danışma kurulunda, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi, TOBB, TİM, UND, İKV, TİKA, DEİK, TEPAV ve KOSGEB.


Trabzon Danışma Kurulu Üyeliğinde, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Birliği ve TÜRSAB yer alıyor.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1749

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com