Rehber :
   
Optik&Saat
Suat Optik
Fatih Optik
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.02.2011
Belediye Meclisi toplantısı Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı


Belediye Meclisi Toplandı
 


       Belediye Meclisi şubat ayı ilk toplantısını Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında Melis üyelerine bilgi verene Başkan Gümrükçüoğlu Beşirli ile Ganita arasında yaptıkları ve tek hatta Türkiye'nin en uzun yürüyüş yolunun aydınlatılması için çalışmaların başladığını belirtti. 5.6 Km uzunluğundaki yürüyüş yolunun en güzel şekilde aydınlatarak vatandaşların akşamları da yoldan yararlanmalarını amaçladıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Yürüyüş Yolu'nun ışıklandırılması çalışmaları kapsamında 63 direk lambalarıyla birlikte takıldı ve çalışıyor. 90 direğin gövdesinin takılması işlemleri tamamlandı. Geriye 100 direğin takılması kaldı. Havaların iyi gitmesi durumunda 1 ay içerisinde yürüyüş yolunun ışıklandırılması tamamlanacak. Havaların kötü gitmesi durumunda ise ışıklandırma işlemleri 2 ay içerisinde tamamlanacak" diye konuştu.

       Atasu Barajı'nda su tutma işlemi başlanmasından sonra geçen bir aylık sürede 3,5 milyon metreküp su tutulduğun ifade eden Gümrükçüoğlu, "Yağışların artmasıyla birlikte barajda ayda ortalama 5 milyon metreküp su tutulması planlanıyor. Haziran ayından sonra Trabzon ve çevre illeri Atasu'nun suyunu içmeye başlayacak" şeklinde konuştu.

       Akyazı'da dolgu işlemlerinin de başladığını sözlerine ekleyen Başkan Gümrükçüoğlu, "İçerisinde 40 bin kişilik UEFA Standartlarında stat dışında, terminal binası, spor salonu, sosyal alanlar ve kuruvazör limanın da bulunduğu 660 dönümlük arazinin dolgusu için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Şantiye binası bitirilirken kantarların yerleştirilmesi işi sürüyor. Faal olarak yoğun bir şekilde dolgu işlemlerinin 20 Şubat 2011 tarihinden itibaren başlaması bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

       Erdoğdu Yolu'nun yapımı bütün hızıyla sürdüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, "Yol yapım çalışmaları kapsamında Atapark tarafından başlanan duvar ve tretuar gibi sanat yapıları devam derken, kamulaştırma çalışmalarında ise şu ana kadar 50 adet parselde tam ve 40 adet parselde de hisseli alımlar yapıldı. Ayrıca 10 adet parsele de dava açıldı. Bu güne kadar Erdoğdu Yolu'nda yapılan kamulaştırmalara ise hak sahiplerine 19 milyon lira ödeme yapıldı. 50 adet parselde bulunan toplam 40 binadan 10 tanesi yıkıldı.2014 yılına karda Erdoğdu yolunu vatandaşların hizmetine sunacağız" diye konuştu.

       Tabakhane Vadisi'nde Yıkımların yakında başlayacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Zağnos Vadisi'nde tarihi Zağnos Köprüsü ile Maraş Caddesi arasında kalan binaların yıkımları hemen hemen tamamlandı. Buradaki yıkımların bitirilmesinden sonra Tabakhane Vadisi'ndeki yıkımlara önümüzdeki günlerde başlanacak. Tabakhane Vadisi'nde 1892 hak sahibi ile anlaşmaya varıldı. Vadideki hak sahiplerine bugüne kadar 26 milyon 853 bin liralık ödeme yapıldı.

       Trabzon Belediyesi otobüslerinde akıllı kart uygulaması olan "TAK-KART" uygulamasının başladığını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Yeni sistemle birlikte tüm belediye otobüslerine TAK-KART sistemi monte edildi., Trabzon Belediyesi yeni hizmet binasında ve şehrin muhtelif yerlerinde 25 adet TAK-KART dolum ve satış noktası oluşturuldu. Vatandaşlar TAK-KART'larına istedikleri kadar kontör yükleyebileceği gibi tek kullanımlık manyetik kartta alabilecekler. TAK-KART ile birlikte fiyat tarifesinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Vatandaşlar yine indirimli 60, sivil 90 kuruş üzerinden seyahat edecek. Yalnızca tek kullanımlık karta, kart maliyet nedeniyle 10 kuruş daha fazla ödeyecekler. Elinde bilet bulunan vatandaşlar ise biletlerini bitene kadar kullanabilecekler" ifadelerini kullandı.

       Meydan Parkı'nın yeni projesinin yapımına başlandığını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Trabzon Belediyesi Kent Tasarım Ofisi, KTÜ, Mimarlar Odası gibi STÖ'lerin de destekleriyle hazırlanan proje ile birlikte Atatürk Alanı'nı içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesi için yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından işi alan yüklenici firmayla yapım çalışmalarına başladı. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na kadar yetiştirilmesi planlanan Atatürk Alanı'nı yeniden düzenleme projesiyle Trabzon, tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına uygun yeni bir yaşam alanı kazanmış olacak. 2011 Haziran ayı içerisinde parkı hizmete sokmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1672

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com