Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.02.2011
Zağnos ve Tabakhane Dereleri'nin üzerlerinin açılmasında sona yaklaşıldı.


Zağnos ve Tabakhane Dereleri'nin üzerlerinin açılması çalışmalarında sona yaklaşıldı.
 


       Zağnos ve Tabakhane derelerinin güney kısımlarındaki bölümlerin üzerlerinin açılması için başlatılan çalışmalarında sona yaklaşıldı. DSİ ile ortak yürütülen çalışmalarda Zağnos Vadisi dere üzerinde iki adet tersip bendinin yapımı büyük oranda bitirildi. Tabakhane Vadisi'nin dere üzerinin açılması çalışmaları ise büyük bir hızla devam ediyor. Trabzon Belediyesi de bu çalışmaya paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularını ayırma için gerekli çalışmaları sürdürüyor. Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerinin açılması ile yağmur ve kanalizasyon sularının ayrı olarak tahliye edilmesi projelerin tamamlanmasıyla Zağnos ve Tabakhane derelerinin tertemiz akması sağlanacak.

       Öte yandan Trabzon Belediyesi, Trabzon'un genelinde yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması için çalışmalarını sürdürüyor. İller Bankası yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması proje ihalesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Bu projenin gerçekleşmesi ile birlikte Trabzon hem çağdaş ve modern bir modern altyapıya kavuşacak hem de sahiller daha temiz bir duruma gelecek.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerini açarak bu iki önemli vadiyi tekrar eski kimliklerine kavuşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Derelerin üzerinin açılması çalışmasına paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularını ayrıştırma çalışmalarını başlattık. Yağmur ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmalarını Çamoba Köyü'ne uzatarak o bölgedeki kanalizasyon sularının dere yatağına karışmasının önüne geçmeyi amaçladık. Zağnos ve Tabakhane Vadilerinde yapılmakta olan ve bitme aşamasına gelen "Dere Islahı Projesinin" projelerinin tamamlanmasıyla vadiler gerçek kimliğine kavuşacak" diye konuştu

Toplam Okunma Sayısı : 1866

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com