Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.02.2011
Türkiye-Güney Kore Milli Maçı Öncesi Dostluk Yemeği


Milli Maç Öncesi Dostluk Yemeği

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’da bugün özel maçta karşılaşacak olan Türkiye ve Güney Kore Milli Takımı temsilcileri ile yemekte bir araya geldi.

            Yemeğe Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Güney Kore Futbol Federasyonu Başkan Vekili Choi Tae Yeol ve teknik direktör Şenol Güneş ile her iki ülke futbol federasyonlarının yetkilileri katıldı.

İki dost ülkenin dostluk maçına ev sahipliğini yapacakları için heyecanlı olduklarını vurgulayan Vali Kızılcık, “Bu maçın Trabzon’da oynanmasında spor şehri olmamız, Şenol Güneş hocamızın bizimle olmasının ve tribünde de göreceğiniz gibi ülkenin her alanda büyümesinde büyük katkısı olan halkımızın etkisi var. Güney Kore’nin özgürlük mücadelesinde Trabzon’dan çok sayıda askerimiz vardı. Bunların maçın Trabzon’da olmasında büyük etkisi olmuştur. Maçın centilmenlik içinde geçmesini temenni ederim” dedi.
            Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise, Trabzon’da olmaktan büyük keyif aldıklarını ifade ederek “Trabzon ülke futbolu için çok önemli bir şehir ve futbolla yaşayan bir kent. Güney Kore ile 2011 yılının ilk hazırlık maçını yapacak olmamız da ayrı bir mutluluk nedeni. Çünkü tarihe baktığımızda Türkiye ve Güney Kore her zaman birbirine çok yakın ve dostluk bağı güçlü olmuş iki ülke. Bu maçı Trabzon’da oynamamızın nedeni 6.5 yıldır bu şehirde bir milli maçın oynanmaması ve Trabzon’un futbol şehri olması ama esas neden Türk Milli Takımı’na tarihindeki en büyük başarıyı yaşatan Şenol Güneş’in bu başarıyı Güney Kore’ye karşı alması ve Güney Kore’de uzun yıllar görev yapması nedeniyle kendisini onurlandırmaktır. Bir diğer nokta da biz dünya üçüncülüğünü elde ederken o dönem rakibimiz durumdaki Güney Kore’nin başında şimdiki hocamız Hiddink vardı. Sonuç olarak ülkemize en büyük başarıyı yaşatan teknik adamın şehrinde, Güney Kore’ye en büyük başarıyı yaşatan teknik adamla birlikte maça çıkacağız” diye konuştu.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de, uzun bir aradan sonra Trabzon’da milli maç oynanması yönünde karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Şener, maçın kendileri açısından ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak “Hocamız Güney Kore’de uzunca bir süre görev yaptı. Dolayısıyla bu ülkeyle aramızdaki dostluk bağı oldukça güçlü. Umarım bu maç dostluk ve kardeşlik içinde geçer. Katılımlarınızdan dolayı herkese tekrar teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Güney Kore Futbol Federasyonu Başkan Vekili Choi Tae Yeol da Güney Kore’de Türkiye’nin kardeş ülke olarak bilindiğini belirterek “1950 yılında Türk askerler sayesinde savaşı kazanarak özgürlüğümüze kavuştuk. 50 milyonluk Kore halkı bunu her gün hatırlıyor ve sizlere minnet duyuyor. Bundan sonra ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesini ümit ediyoruz. İki kardeş ülkenin maçında kardeşlik kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı olarak hediye alışverişinde bulunuldu. 

Toplam Okunma Sayısı : 1750

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com