Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.02.2011
Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti


Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, Vali Dr. Recep Kızılcık'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, sel ve heyelanlarla ilgili bir sempozyum için kente geldiğini ve bu tür afetlerin Doğu Karadeniz'de büyük bir risk oluşturduğunu belirtti.

Yörede daha önce Gündoğdu ve Beşköy'de birçok kişinin ölümüyle sonuçlanan 2 sel felaketi yaşandığını anımsatan Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Heyelanlar ve sel baskınları Doğu Karadeniz'de büyük bir risk. Bu riski sıfıra indirmek mümkün değil, bunların bazıları tabii sebeplerle, bir kısmı insan kaynaklı oluyor. İnsan kaynaklı riskleri sıfıra indirmemiz lazım, geri kalan elimizde olmayan bir takım felaketler. En azından bu konuda kararlıyız. Arkadaşlarımız yarın bir eylem planı hazırlayacaklar. Valilerimiz, belediye başkanlarımız, merkezi yönetim ve özel idarelerimiz ile kısa orta ve uzun vadeli bir plan hazırlayacağız ve bu plana göre gereğini yapacağız.''

Bakan Eroğlu, sel ve heyelanlar konusunda DSİ, Ağaçlandırma ve Orman Kontrol Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğünün ağaçlandırma, erozyon kontrolü, derelerinin ıslahı konusunda çalışmalar yaptığını anlatarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün de Trabzon'da erken uyarı sistemleri ve otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kuracağını söyledi.

Trabzon'u her bakımdan 5 yıldızlı bir kent haline getirmeyi, kentte kağıt, karton, şişe, metal gibi malzemeleri geri kazanacak bir sistemi kurmayı amaçladıklarını anlatan Bakan Eroğlu, ''Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon'un Arsin, Düzköy, Tonya, Beşikdüzü ve Hayrat ilçelerinde 5 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ve bir meteoroloji radarı da kurmayı planlıyor'' dedi.

Bakan Eroğlu, Trabzon'u turizmde de geliştirerek dünyaya açmak istediklerini de kaydetti.

Bakan Eroğlu’nun ‘Doğu Karadeniz Bölgesi Heyelan ve Taşkınları Sempozyumu’na katılmasından ve bu sempozyumun Trabzon’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık ise, Bakan Eroğlu'na Trabzon'a özgü telkari işçiliğinden yapılan bir kahve fincan takımı armağan etti.

 

  

Toplam Okunma Sayısı : 1712

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com