Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.12.2008
Şehidin adı yaşatıldı


Oturduğu mahalledeki sokağa adı verildi
 Şehidin adı yaşatıldı

   

       Trabzon Belediye, Meclisi 5 Eylül 2008 tarihinde Şirnak Güneyçam Köyü yakınlarında teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Mustafa Ali Yazıcıoğlu'nun ismini bir sokağa verdi.

       Belediye Meclisi'nce 04.11.2008 tarih ve 323 sayılı ile Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aliyazıcoğlu ismi mahallesi olan 3 No'lu Erdoğdu Mahallesi'nde bir sokağa verilerek yaşatıldı. Şehit Mustafa Ali Yazıcıoğlu ismini taşıyan tabelayı Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aliyazıcoğlu'nun çocuğu Ceren birlikte taktılar. Duygulu anların yaşandığı törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, "Burada bir vefa duygusu içerisinde toplandık. Çünkü bu vatan kolay kazanılmamıştır. Bu vatan bize şehitlerimizin kanıyla, gazilerimizin kolu bacağı ile bırakılmıştır. Çünkü vatanı korumak ilelebet yaşamak, milli sınırlar içinde vatan bir bütündür ilkesiyle hareket etmek bizlerin baş görevidir. Trabzon Belediyesi olarak şehit adlarının yaşatılmasına büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda 2004 yılından beri 7 ayrı cadde ve sokağa şehit isimlerini vererek onları ölümsüzleştirdik. Şimdi burada yakın zamanda şehit verdiğimiz Mustafa Aliyazıcıoğlu'nun isminin bu sokağa verilmesi dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. Şehidimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve sağlıklar diliyorum" dedi.
 

   

       1721 cadde, sokak ve bulvar bulunan Trabzon'da bugüne kadar 27 cadde ve sokağa şehit adları verilmiş. 2004 yılından bugüne kadar da 7 şehit adı cadde ve sokaklara verildi.

19 Aralık 2008 Cuma
Toplam Okunma Sayısı : 2081

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com