Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.02.2011
Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi Görkemli bir Törenle Açıldı


Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi Açıldı

Trabzonspor'un Şamil Ekinci Müzesi'nin açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Bordo-mavili kulübün başkanı olduğu dönemde 4. kez şampiyonluk yaşayan Şamil Ekinci'nin ismi verilen yeni müzenin açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, müzeye ismi verilen Şamil Ekinci, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, eski ve yeni yöneticiler ile çok sayıda taraftar
katıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, müzenin Trabzon halkının ne kadar kadirşinas olduğunun bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Şamil Ekinci sadece o dönemdekilerin değil tüm Trabzonsporluların kalbinde yaşamaya devam edecektir. Bu müze sayesinde Trabzon'u, Trabzonspor'u görmek isteyen, buranın tarihi, kültürel, sportif değerlerine bir göz atmak isteyenler, Sümela Manastırı'nı, Atatürk Köşkü'nü ziyaret ettikleri gibi, Trabzonspor'un şanlı tarihinin sergilendiği bu müzeyi de gezmek isteyecektir. Trabzonspor yönetimine güzel bir eseri açmalarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise köklü bir spor geleneğinin bugüne taşınan heyecanının kilometre taşlarının yer aldığı müzenin yeni mekanının kulübün büyüklüğüne yakışır biçimde inşa edildiğini söyleyerek, "Binanın kulübümüze kazandırılması yönünde verdikleri üst düzey gayretlerden dolayı başta Ziraat Bankası Yönetim Kurulu olmak üzere Bakanımız Faruk Özak'a ve inşaatın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Şamil Ekinci Müzesi'nin kent turizminde de en önemli duraklardan biri olacağını belirten Şener, "Spor, özellikle de futbol merkezi konumundaki Trabzon, şanlı tarihini böylelikle gerektiği biçimde halkın beğenisine sunacaktır. Bizlere düşen görev Trabzonspor adına ülke futboluna damga vurduğu dönemlerin unutulmaz başkanı Şamil Ekinci ve arkadaşlarından aldığımız bu kutsal bayrağı her zaman hak ettiği gönderde tutabilmek olmalıdır. Bütün üst düzey gayretimiz bu yöndedir. Binamızın camiaya hayırlı olmasını
temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Müzenin anı defterini imzalayan TFF Başkanı Mahmut Özgener de, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un büyük başarılarla dolu bir kulüp olduğunu belirterek, "Büyük kupalarla dolu bir müzeyi açmak çok az kulübe nasip olur. Bundan dolayı Trabzonspor'u tebrik ediyoruz. Trabzonspor'un kısa bir tarihi olmasına rağmen önemli başarılar elde etti. Güzel şehrimize şampiyonluklar getirmiş, futbola eşsiz değerde futbolcular kazandırmış, Türk futboluna geniş alanlarda hizmet etmiş milli takım düzeyinde
çok önemli başarılara imza atmış teknik adamlar kazandırmış önemli bir camia. Buradaki açılışa Trabzon halkının sahip çıkması, bu şehirde futbolun ne kadar önemsendiği ve sevildiğinin çok önemli bir kanıt" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Şamil Ekinci ise kendisini unutmayanlara teşekkür ederek, "Hayatımın en büyük hediyesini aldım. Bundan büyük bir şey olamaz. Buna sebep olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan açılış sonrası Trabzonspor kulüp başkanı Sadri Şener, müzenin anahtarını Şamil Ekinci'ye verdi. 

Toplam Okunma Sayısı : 1601

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com