Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.02.2011
Trabzon 'İpekyolu İşadamları Zirvesi'ne Hazırlanıyor


Trabzon ‘İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne Hazırlanıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 27–30 Nisan 2011 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin hazırlık toplantısına katıldı.

            Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

            2008 yılında ilki gerçekleştirilen ‘Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin bu yıl 2. sinin düzenleneceğini ifade eden Vali Kızılcık, “İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin ilk toplantısı bölgemizin ve Trabzon’umuzun idari ve ekonomik gelişmelerine katkı sağladı. Toplantının 2. sini tekrar düzenlemeyi düşünüyoruz. Temel hedefimiz Trabzon’umuzun kalkınmasında ticaretin önemli bir görev üstlenmesidir. Zirvenin gerçekleşmesinde Dış Ticaret Müsteşarlığımız başta olmak üzere Odalar ve Borsalar Birliğimizin katkısı var. Şehir olarak bu zirveyi en iyi şekilde gerçekleştirmek için istişare toplantısı düzenlemek için bir araya geldik” dedi.

            Zirvenin daha etkin olması için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduğunu kaydeden Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Zirvenin, ülkemize, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne ve Trabzon’umuza, ekonomik anlamda girdi ve ticaret olanakları sağlayacağını düşünüyorum. Bu toplantıya yurt içi ve yurt dışından katılanlar olacaktır. Geçtiğimiz yıl gerekleştirilen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) toplantısının özellikle işadamları ayağı önemliydi. KEİPA toplantıları uzun yıllardır yapılmakla beraber bunun işadamları ayağı eksikti. Oda düzeltilmiş oldu. İlimizde 2. si yapılacak olan Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin de bölgemiz adına kalıcı faydaları olacağı kanaatindeyim”

Hazırlık toplantısının sonunda katılımcılar gelecek hafta tekrar bir araya gelme kararı aldı.

Toplam Okunma Sayısı : 1963

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com