Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.02.2011
Ankara'da muhteşem Trabzon etkinlikleri......


Ankara'da muhteşem Trabzon etkinlikleri...
 


       Ankara'da 5. si başlayan "Her Yönüyle Trabzon" etkinlikleri muhteşem bir törenle açıldı. Törene iki bakan, meclis eski başkanı ve 6 milletvekilinin yanısıra binlerce Trabzonlu katıldı.

       HerYönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin 5'incisi görkemli bir törenle başlarken, açılış törenine Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, MHP Genel Sekreteri Oktay Vural, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu ile Asım Aykan, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

       Açılışta konuşan Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, Trabzon'un herkes için ayrı bir sevda olduğunu ifade ederek, organizasyonda kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

       Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un kalkınmasının yüzde 14'lerde olduğunu ve 2011 yılında bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağını söyledi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yılından itibaren Trabzon'un çok büyük bir hamle ile kabuğunun değiştiğini söyledi. Trabzon'daki kentsel dönüşümlerle çok önemli bir yüze kavuşacağını söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın büyük özverisi ile Ortahisar Projesi'nin hayata geçirileceğini belirterek, "Özel İdare'nin katkılarıyla 4 bin yıllık geçmiş ortaya çıkarılacaktır" dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon Akyazı gibi dev bir projeye hazırlanıyor. Trabzon, Türkiye'de 5625 metrelik bulvar yürüyüşü ile sağlıklı yaşamın büyük adımlarını atıyor" dedi. Yeni vakıf üniversiteleriyle şehrin bir eğitim merkezi olma yolunda adımlar atıldığına da işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon insanının ortak kimliği insan sevgisi ve uygarlıktır. Ama kültürün, edebiyatın, tiyatronun, sporun memleketi olan Trabzon bu insan sevgisi ve uygarlık sevdası ile yürümeye devam edecektir. Hükümetimizin ve Başbakanımızın yardım ve destekleriyle sanayide ve yatırımda bölgesel ve sektörel kalkınmada 4. Bölge olduğumuzu tekrar ifade etmek ve yatırım beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Trabzon ılıman iklimi, yaylası, sahili deniziyle karayolundan otoyolu vasıtasıyla denizden binlerce tonun geminin kapasitesini muhafaza etmesi ve havalimanı ile yatırımcılarını bekliyor"ifadelerinikullandı.

       TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Belediye Başkanı'nın çok önemli bir vizyon çizdiğini, belirterek, "Belediye Başkanımızın burada bilge olarak, zekice ifade ettiği cümleler aslında Trabzon'da yaşanıyor. Eğer bunlar yaşanmasa burada bunlar ifade edilmez. Biz hakikaten son derece mutlu ve gururluyuz. Trabzon Türkiye'nin önemli köşe başlarından bir şehrimiz. Trabzon'u salt 90 km sahil şeridi ve güneye doğru 50 km yüzölçümü ile hesap etmemek lazım. Giresun Gümüşhane, Bayburt ve Rize bir Trabzon'dur, bunu böyle bilmek lazım. Bundan evvel aynı vilayettik, bugün kalbimiz, Rize, Giresun, Gümüşhane, Bayburt'la beraber atar, bunun çok net bilinmesi lazım. Trabzon alabildiğine ve olabildiğine bu ülkenin çimentosudur. Türkiye'nin neresinde bir burukluk olsa, sıkıntı olsa Trabzonlu bunu kalbinin en derinliklerinde hisseder, bu nedenle Trabzon mutlaka bölge şehri ve ağabey şehri olma özelliğini sürdürmelidir. Türkiye için bu elzemdir. Bu bakımdan Trabzon'un gelişmesine ve kalkınmasına, bu önemini kavrayarak destek veren başta Başbakanımıza, Trabzon'un yetiştirdiği bakanlarımıza ve milletvekillerimize ve Trabzon'a hizmet veren herkese teşekkür ediyorum. Biz de son sekiz yılda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin programı doğrultusunda Trabzon'a elimizden geldiğince yatırım yapmaya Trabzon'un yüzünü ortaya çıkarmaya çalıştık. Trabzon'da şu anda 6 değişik yerde kentsel değişim uygulamaya çalışıyoruz. Bunu Trabzon Valiliği ve Belediye ile yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yine Trabzon'umuzun Türkiye'deki futbolun merkezi olma özelliğini Trabzon'a mutlaka kazandıracağız Akyazı'daki projeyle. Sivil toplum ve meslek örgütlerimizden istirham ediyorum, katiyen burada siyaset yapmayalım. Trabzon'a kazandıracağımız bu 700 bin km.kare bu dolguya sahip çıkalım. Bugün dünyanın her tarafında dolgu yapılıyor, eğer bunun dolgusu ciddi yapılırsa hiçbir problem olmaz. Akçaabat ile Trabzon birleşir ve hakikaten hakettiği stada Trabzon kavuşur ve Trabzon dünyada bir futbol ve spor merkezi olur. Bu bakımdan buna karşı çıkanlara da efendice, beyefendice, bütün Trabzonlular'ın bunu elemine etmesini, karşı çıkanlar lütfen bu işe karşı çıkmayın, bu işe destek verin bu zor bir iştir, burada yaklaşık eski rakamla 350 milyon TL bir masraf yapılacak. Bu nedenle bütün Trabzonlular'ın, Trabzon'u sevenlerin, Trabzon çevresindeki vilayetlerin bunu desteklemesi lazım" ifadelerini kullandı.

       Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise, "Trabzon'un birlikteliğini, güzelliklerini, kadirşinaslığını beş yıldır başkentte Trabzonlu'ya Trabzon'u sevenlere ve Karadeniz'i sevenlere tanıtma anlamında bu etkinlik son derece faydalı olmuş, örnek olmuş, lider ve farklı bir kent olan Trabzon'un bu etkinliğini hem bölgemizde hem de ülkemizin diğer bölgelerinde diğer iller de örnek alıp kendi kültürlerini, güzelliklerini Ankara'da Ankaralılarla ülkemizin güzel insanlarıyla paylaşmanın yarışına girmiştir, bu Trabzon'umuzun lider özelliğidir diye düşünüyorum. 4 bin yıllık geçmişi olan Trabzon'umuzun tarih kültür ve sanat anlamındaki zenginliklerinin de daha fazla ön plana çıkarılması gerekmektedir. Bu çerçevede Belediyemizi Üniversitemizi, TOKİ işbirliği ile Ortahisar'ı tekrar ihya etmek ve 1461'den bu yana Trabzon'da oluşturduğumuz olduğumuz kültürümüzün dünya mirası ile paylaşılması için önemli bir projeyi çok değerli bakanımız Faruk Özak'ın koordinatörlüğünde başlatmış bulunuyoruz" dedi.

       Trabzon eski valisi halen Ankara Valiliği görevini sürdüren Alaattin Yüksel, Trabzon'da valilik yapma onur ve gururuna nail olduğunu söyledi. Yüksel, "Bu salonda bulunan herkes nüfus cüzdanı ile Trabzon'a bir kez teslim olmuş olabilir ama ben iki kere teslim oldum. Bir kere idareten Trabzon'da görev yaptığım yılları son derece onurlu ve gururlu yıllar olarak kabul ederim" diye konuştu. Yüksel, Trabzon'u çok sevdiğine işaret ederek, "Karadeniz'in suları kadar çırpıntılı, yürekleri bir o kadar çırpıntılı, karakterleri, yiğitlikleri Karadeniz'in dağları kadar tükenmez olan bütün Karadenizlilere Ankara'dan selam olsun' dedi.

       Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Trabzon'un bir kültür sanat şehri olduğunu söyledi. Bakan Özak, Trabzon'a çok önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, "TOKİ Başkanına ne zaman gitsek Trabzon'a bir yatırım alabiliyoruz. İnşallah Trabzon'umuzun geçmişten yakışır çağdaş modern bir görüntüye kavuşacaktır" diye konuştu.

       TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Trabzon'a övgüde bulunarak, "Trabzon'un tek eksikliği şampiyonluğu o da bu yıl inşallah gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1417

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com