Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.02.2011
31. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu.


31. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu.
 


       -Erkeklerde Moses TOO, bayanlarda ise Bahar Doğan birinci oldu.

       Trabzon'un Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl 31'incisi koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda erkeklerde 1.04.56'lik dereceyle Kenyalı atlet Moses TOO birinci olurken, bayanlarda ise 1.13.42'lik dereceyle Üsküdar Belediyesi'nden Bahar Doğan birinci olarak ipi gögüsledi.

       13'ü yabancı olmak üzere 236 sporcunun katıldığı 31. uluslararası Trabzon Yarı Maratonunun startını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile birlikte verdi.

       27 Bayan sporunun katıldığı 31. Uluslar arası Trabzon Yarı Maratonu sahil mevkiinde yer alan Emperyal üst geçidi altından başladı. Atletler, sahil güzergahını takip ederek, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı beldesinden dönerek, 21.1 kilometrelik parkuru, Atatürk Alanı'ndaki Trabzon Belediyesi önünde tamamladılar.

       Yarışmalar sonucu erkeklerde birinciliği 1.04.56'lık derecesiyle Kenyalı Atlet Moses TOO, ikinciliği 1.04.58'lik derecesiyle Azebaycan'dan Tilahun Worku, üçüncülüğü ise 1.06.58'lik derecesiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Ahmet Arslan kazandı.

       Bayanlarda ise biriciliği 1.13.42'lik dereceyle Üsküdar Belediyesi'nden Bahar Doğan, ikinciliği 1.17.55'lik dereceyle Moldava'dan Natalia Cherkes, üçüncülüğü ise 1.17.58'le Nilay Esen kazandı.

       Başkan Gümrükçüoğlu "Halk Koşusuna" katıldı.

       Bu yıl 16'sı koşulan "Halk Koşusuna" ilgi büyüktü. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan'ında katıldığı halk koşusunun standını Başkan Gümrükçüoğlu verdi.

       5 km parkur uzunluğu olan "Halk Koşusu" yarışmasında erkeklerde birinciliği Hasan Ata, ikinciliği Hasan Basri Güdük, üçüncülüğü ise Doğukan Topçu kazandı.

       Bayanlarda ise birinciliği Sevdan Hanım Seyis, ikinciliği Merve Karslı, üçüncülüğü ise Sibel Uludüz kazandı.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun sporun sevgi, barış ve dostluk olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, " Bu yıl 31'incisi yapılan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile 16'cısı koşulan Halk Koşusu organizasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum. Maraton 2011 Avrupa Gençlik yaz Olimpiyatlarına hazırlanan şehrimizin tanıtımına da katkıda bulunmuştur. Spora ve sporcuya desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecektir." dedi.

   

Toplam Okunma Sayısı : 1486

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com