Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.02.2011
"Geleneksel Satranç Turnuvası'na" yoğun katılım oldu.


Satranç turnuvasına yoğun ilgi
 


       Trabzon Belediyesi ile Gençlik İl Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği "Geleneksel Satranç Turnuvası'na" yoğun katılım oldu. Trabzon'un kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 19-23 Şubat tarihleri arasında yapılacak turnuva Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde başladı. Turnuvanın açılışına Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Satranç İl Temsilcisi Avni Haliloğlu ve çok sayıda satranç sever katıldı.

       Büyükler, yıldızlar ve küçükler olmak üzere üç ayrı kategoride yapılan turnuvada yaklaşık 300 yarışmacı şampiyon olmak için mücadele edecek. Turnuvaya katılan görme engelliler için özel satranç masaları yaptırıldı.

       Yarışmada büyükler kategorisinde birinciye 800, ikinciye 600, üçüncüye 400, dördüncüye 300, beyinciye 200 TL para ödülü verilecek. Yıldızlar kategorisinde birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300, dördüncüye 250, beşinciye 150 TL, küçükler kategorisinde ise birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye 200, dördüncüye 150 ve beşinciye 100 TL para ödülü verilecek.

       Geleneksel Satranç Turnuvasının açılışında konuşan Satranç il Temsilcisi Avni Haliloğlu, satranca ilginin her geçen gün artığına dikkat çekerek yapılan organizasyonlara destek veren Trabzon Belediyesi'ne teşekkür etti.

       Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan ise Trabzon'un kurtuluşu etkinliklerinde kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan satranç turnuvasını yoğun katılımın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, " Yapılan araştırmalarda satranç ile ilgilenen öğrencilerin üniversite sınavlarında üstün başarılar gösterdikleri gözlemlenmiştir. Bu nedenle öğrencilerimizin satranç ve spor aktivitelerine daha çok ilgi göstermeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Böylesine organizasyonlara desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğim. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1562

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com