Rehber :
   
Reklam ve Tabela
Yusuf Rizeli
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.02.2011
Mobilya Sektörümüz İran'da Tahran Pazarını araştırdı


 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da faaliyette bulunan mobilya sektörü temsilcilerinin İran pazarını araştırdıklarını söyledi.  Mobilya sektöründe Trabzon’un dış pazara açılmasına destek verildiğini aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon ABİGEM organize ederek mobilya sektöründeki işletmelerimiz İran pazarını tanıdı. Bu Pazar ile karşılıklı ticari faaliyetlerde bulunulması için iş görüşmelerinde bulunuldu. İran’ın Başkenti Tahran’da yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar alındı. ”dedi.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon heyetinin “ 20. Uluslar Arası Ev Ve Ofis Mobilya Fuarı, 9. Uluslararası Makine Aksesuar Ve İç Dekorasyon Fuarı’na da ziyarette bulunduğunu aktardı. Mobilya sektör temsilcilerinin İran’da ki pazarı araştırma ve inceleme programında, karşılıklı işbirliklerinin başlatılmış olduğunu ifade etti. Trabzon’un bu sektördeki ihracatını katkı sağlayacağını dile getirdi. Özellikle Türkiye’den teknoloji transferi ve yenilikçi tasarımların İran’a aktarılabileceği gibi hammadde tedariki konularında da karşılıklı işbirliklerinin gündeme geldiğini vurguladı.

Trabzon heyeti, Tahran’da düzenlenen fuar ve pazarı ziyaretinin yansıra, İran İhracatçılar Konfederasyonu,  Mobilya İmalatçı sitesi,  Gülistan Alış Veriş Merkezi, Mobilyacılar satış Sitesi,  İran Mobilya İmalatçıları Birliği ile İran Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunarak ikili görüşmelerde bulundu.

TTSO desteğinde Trabzon ABİGEM’in organizasyonunda ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Grubu Başkanı Vedat Muhçu’nun başkanlığında tamamlanan İran’ın Tahran kentine yapılan sektorel  iş görüşmeleri programı detay raporu şöyle.

26 OCAK 2011

Tebriz Pazarını Ziyaret

İçinde 7000 den fazla dükkân, 24 küçük çarşı ve kervan saray yer alan pazar, uzunluğu, küçük kervansarayları, mimarî üslubu ve içinde barındırdığı esnaf çeşitliliği bakımından Doğunun en önemli alışveriş noktalarından biridir. Halıdan kilime, baharattan takıya İran’ a ve doğuya özgü pek çok ürünü burada bulunmaktadır. İbrişim Çarşısı adı verilen bölümün girişinde turizm danışma ofisini bulunmaktadır.

27 OCAK 2011

Fuar Ziyareti

Yousef Dadkhah (İran İhracatçılar Konfederasyonu Üyesi) fuarda Trabzon Mobilyacılar Heyetine fuar ziyaretinde eşlik etti. Sayın Yousef İran mobilya sektörü hakkında heyeti bilgilendirdi. Fuardaki İranlı mobilyacı işadamlarıyla heyeti tanıştırdı. Trabzon heyetiyle İranlı iş adamları fikir alış verişinde bulundular. Heyet İran mobilya sektörü hakkında fuardaki stantları gezerek bilgi sahibi oldular.

İran İhracatçılar Konfederasyonu

İran İhracatçılar Konfederasyonu Eş Başkanı Sayın Javad Rajabi Rad ziyaret edildi. İran mobilya ihracatı ve ithalatı hakkında kendisinden bilgi alındı. Sayın Rajabi mobilya sektöründe İran’ın çok büyük bir Pazar olduğunu ve İran’a yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Organize sanayi bölgelerinin şehir merkezlerine en az 120 km uzaklıkta olması gerektiğini belirten Rajabi yeni yapılan mobilya imalat sitesinin şehir merkezine yaklaşık 20 dakika uzaklıkta olduğunu belirtti. Türkiye’nin teknolojisine ihtiyaç duyduklarını bildiren Rajabi İran’a yapılan yatırımlarda devlet garantisi verildiğini ve yapılan karın tamamının yatırımcı tarafından ülkesine götürülebileceğini vurguladı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya grubu başkanı sayın Vedat Muhçu Trabzon’un genel ekonomisi ve mobilya sektörü hakkında sayın Rajabi’yi bilgilendirdi.

Mobilya imalatçı sitesi ziyareti

İran Sanayi Geliştirme Genel Direktörü sayın Hassan Abdollahi ve İran İhracatçılar Konfederasyonu Eş Başkanı Sayın Javad Rajabi Rad ile birlikte yeni yapılan mobilya imalatçılar sitesi gezildi. Sitenin otomasyon sisteminin yapıldığını yalın üretime önem verildiğini söyleyen sayın Abdollahi toplamda 6 boş fabrikanın olduğunu ve buralara yatırım yapmak isteyen kişilerle ortaklık yapılabileceğini belitti. Şu anda burada sadece sandalye ve koltuk üretildiğini belirten sayın Abdollahi Türklerle ortak girişime açık olduklarını ve pazarın çok büyük olduğunu vurguladı. Türkiye’nin teknolojine, hammaddeye ve hırdavata ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Sayın Abdollahi Trabzon mobilya ticari heyetine sandalye üretim aşamalarını gösterdi ve siteyi gezdirerek tanıtımını yaptı.

Gülistan Alış Veriş Merkezinin Ziyareti

Tahran’daki alışveriş kültürünün izlenmesi için Gülistan alış veriş merkezine ziyaret düzenlenmiştir. Tahranın çok kalabalık bir şehir olmasına rağmen çok büyük alış veriş merkezlerinin olmadı gözlendi.  Heyete eşlik eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası İran-Tebriz temsilcisi Sayın Neda Hamian ürün fiyatlarının yüksek olduğu bunun nedeninin de İran’ın bir tüketim toplumu olduğunu vurguladı.

28 OCAK 2011

Mobilyacılar Satış Sitesini Ziyaret

İran’daki mobilya çeşitlerinin ve mağaza sisteminin izlenmesi için mobilya satış sitesine ziyaret yapıldı. İran mobilyalarının ağırlıklı olarak el yapımı ve klasik olduğu gözlendi.  Mobilya fiyatları öğrenildi. Mağaza yetkileriyle görüşülerek sektör hakkında bilgi geniş bilgiler edinildi.

Fuar ziyareti

İkinci günde fuar ziyaretine devam edildi. Sayın Vedat Muhcu fuar ziyareti sayesinde İran mobilya sektörü hakkında yararlı ve doğru bilgilere ulaştıklarını vurguladı. Ayrıca ticari ilişkiye dönüşebilecek görüşmelerin Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası İran Tebriz temsilcisi sayın Neda Hamian’ın katkılarıyla yapıldığını belirtti.

İran Mobilya İmalatçılar Birliği

İran Mobilya İmalatçılar Birliği Başkanı sayın Hossein A. A. Kashani ziyaret edildi. Sayın Hossein İran mobilya sektörü hakkında heyeti bilgilendirdi. Türkiye’den teknoloji, hammadde, hırdavat almak istediklerini belirtti. Ayrıca sayın Hossein Irak-Erbil, Irak Süleymaniye ve Kazakistan’da Showroomlarının bulunduğunu Türkiye’de de showroom açmak istediklerini belirtti. Mobilya sektöründe ortak yatırım yapmak istediklerini bildirdi. Heyet başkanı sayın Vedat Muhcu Trabzon mobilya sektörü hakkında İran Mobilya İmalatçılar Birliğini bilgilendirdi. Ayrıca Sayın Muhcu ortak girişimlere açık olduklarını vurguladı. Türkiye’den istenen hammadde, hırdavat ve teknolojiyi Trabzon’un sağlayabileceğini belirtti.

29 OCAK 2011

İran Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti

İran Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler sorumlusu sayın Samira Ravankhah ile İran ve Türkiye arasındaki ihracat ve ithalat konusunda bilgi alındı. Sayın Samira Türkiye’nin İran’da en büyük rakibinin Çin olduğunu vurguladı. Mobilya sektörüne uygulanan gümrük vergileri hakkında heyet bilgilendirildi. Sayın Samira İran hükümetini mobilya konusunda üretimlerin İran’da yapılmasını istediklerini ve bu nedenle uygulanan gümrük vergilerinin yüksek olduğunu bildirdi. İran Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ziyaret edildi. Sayın genel sekreter yapılacak herhangi bir anlaşmaların burada yapılması durumunda yasalar karşısında hakların aranabileceğini vurguladı. Yapılan anlaşmaları bildirilmesi durumunda kanuni olarak arkasında olacaklarını ve yasalar hakkında bilgilendirme yapabileceklerini vurguladı.

Sayın Vedat Muhçu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının İran - Tebriz’de temsilciliğinin olduğunu. Bu temsilciliğin Trabzonlu iş adamları için önemli bir fayda teşkil ettiğini belirtti. Trabzonlu işadamları TTSO’nun bu hizmeti sayesinde İran’la ilgili ticari işlerinde TTSO Tebriz temsilcisi sayın Neda Hamian’dan bilgi alabildiklerini vurguladı.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3275

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com