Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.02.2011
Vali Kızılcık 'Esnaf Ekonominin Bel Kemiğidir'...


Vali Kızılcık “Esnaf Ekonominin Bel Kemiğidir”

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz’ı ziyaret etti. Daha sonra Vali Kızılcık, Korkmaz ile birlikte Uzunsokak esnafının sorunlarını dinledi.

Esnafların işyerlerine misafir olan Vali Kızılcık, hem onların sıkıntılarını dinledi hem de var olan sorunlara çözüm üretmek için beraberindekilere talimatlar verdi.

Sokakta bulunan simitçiden simit alarak sohbet eden Vali Kızılcık, Trabzon simidini girdiği bir mağazada esnaflarla birlikte yedi.

Vali Kızılcık, mağaza ziyaretinde Trabzon’da istihdamın arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalara her zaman destek olacaklarını dile getirerek, “Trabzon’da bir işsizimizin dahi iş sahibi olmasına büyük önem veriyoruz. İstihdamın arttırılması konusunda çalışma yapacak herkese destek olamaya hazırız ”şeklinde konuştu.

Yöresel yiyecekler satan bir işyerine giren Vali Kızılcık, işyeri sahibinin ikram ettiği yöresel yiyeceği tadarak bu tür doğal ürünlere önem verilmesi ve tanıtılması gerektiğini söyledi. Vali Kızılcık, yöresel yiyeceklerin tanıtımı ve ticareti konusunda çalışmaların artırılması gerektiğini belirterek, “Doğal ürünlerimizin tanıtılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bizde bu ürünlerimizin tanıtılmasına bir nebzede olsun katkı sağlamak için gelen misafirlerimize sunuyoruz. Ancak bu duyarlılığı herkesin göstermesi gerekiyor” dedi.

Uzunsokak’ta gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerinde vatandaşların da ilgisiyle karşılaşan Vali Kızılcık, fırsat buldukça halkın arasına girdiğini, onların sorunlarını dinleme imkanı yakaladığını ve vatandaşlarla bire bir konuşmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Esnafların ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Esnafımızda yaşanan değişim, gelişim ve iş hacmi iş kapasitesi toplumun tümünü ilgilendiriyor. Onun için esnafın yanında olmalıyız ve yanındayız” şeklinde konuştu.

Esnaflar kendilerini ziyaret eden Vali Kızılcık’ın işyerlerinde oturup çay ikramlarını kabul ederek, kendileri ile sohbet etmesinden son derece memnun kaldıklarını belirttiler.

  

Toplam Okunma Sayısı : 1986

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com