Rehber :
   
Alışveriş Merkezleri
Hatipoğlu Hipermarketler Zinciri
İsaoğlu Market
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.02.2011
Trabzon 2010'da vergi tahakkukunda ilk kez 1 milyar TL'yi aştı.


Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığına vekâlet eden Zeki Yumbul, Trabzon’un vergi tahsilatında Türkiye’nin ilk 20 ili arasında yer aldığını söyledi. Yumbul, 2010 yılında Trabzon’un vergi tahakkuku 1 milyar TL.’yi ilk kez aştığını, bunun da ortalama 860 milyon civarında tahsilat yapıldığını aktardı.


Trabzon’un gelirlerinin gideri karşılama oranı yüzde 50 noktasında olduğunu, ancak vergi tahsilatı açısından takdir edilecek bir konumda bulunduğunu ifade etti.


TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da yaptığı açıklamada torba yasada geçmişe yönelik işletmelerin borçlarının affedilmesinin gündemde olduğunu belirterek; “girişimci tecrübesine sahip olan borçlu işletmelerimizin yeniden ticari hayata kazandırmak ülke ekonomisine ve kalkınmaya katkı verecektir.” dedi.

 

Vergide verimlilik kalkındırır”


21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanlığı, Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı ile Trabzon Defterdarlığına ziyarette bulunarak kutlama bulundu.
İlk ziyaretin yapıldığı Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığına vekalet eden Zeki Yumbul ile görüşüldü. Görüşmeye Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Ali Dal’da katıldı.


Burada yaptığı açıklamada TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, amaç Vergi Haftası kutlaması ile vergilerin tabana yayılmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Hacısalihoğlu, “Toplanan vergilerin doğru yere gitmesi, amacına uygun kullanılması” gibi konuların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “bu alanda sağlanacak verimlilikle Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamış olabilir. Kısa zamanda bütün kurumlarda verimliliği hedef alan çalışmalara adım atmamız gereklidir” diye konuştu.


Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığına vekalet eden Zeki Yumbul’da 1990’dan sonra Vergi Haftası kutlamalarının devam ettiğini belirterek, “Topladığımız vergilerde 75 milyonun sorumluluğunu taşıyoruz.” dedi.


Daha sonra TTSO heyeti Trabzon Defterdarı A. Kenan Karadeniz’e makamında ziyarette bulundu. Ziyarete TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri İsmail Öztürk, Tolga Avcı, Mustafa Öztürk, Genel Sekreter Hakan Gürhan ile oda mali müşaviri Muharrem Arz ve meclis üyesi Ahmet Dar’da yeraldı.

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2509

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com