Rehber :
   
Gıda Firmaları & Ürünleri
Kahvaltı Dünyası
Bakkalım A.Ş
Fanus Organik Bal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.02.2011
Trabzon'lu Gençler, barış ve kardeşlik için yürüyecek...


Gençler, barış ve kardeşlik için yürüdü...
 


       Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen ve 36 yabancı ülke ile Türkiye'nin 81 ilinden 150 gencin katılımıyla Trabzon'da yapılan "1. Türkiye Gençlik Buluşmasına" katılan gençler, barış ve kardeşlik için yürüdü. 23-27 Şubat tarihleri arası gerçekleştirilen gençlik buluşmasının son gününde yapılan gençlik yürüyüşüne Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uzun Sokak'tan başlayan ve Trabzon Belediyesi önünde sona eren yürüyüşe katılan gençler havaya uçurdukları balonlarla tüm dünyaya dostluk, barış ve kardeşlik mesajı verdiler. Yürüyüşün son bulduğu belediye önünde yapılan törende gençler kemençe eşliğinde bol bol horon ettiler. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı buluşmada konuşan Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun 1. Türkiye Gençlik Buluşması'nın sonuç bildirgesini okuyarak önemli organizasyona destek veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'a ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a teşekkür etti.

       Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada Trabzon'da düzenlenen 1.Türkiye Gençlik Buluşması'nın önemine değinerek, "Trabzon'un barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün kentidir. Böylesine önemli bir kentte dünya gençlerini bir arada görmek bizleri mutlu etti. Bu gençler gelecekte dünya barışına ve kardeşliğine büyük katkı sağlayacaklardır. Sevginin, barışın ve hoşgörünü kenti Trabzon'da gençlerin bir araya gelerek dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermeleri geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Bu önemli organizasyona destek verenlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

       Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ise Olimpiyat hazırlıkları için sık sık geldiği Trabzon'u çok iyi tanıma fırsatı bulduğunu ifade ederek, " Artık her gittiğim yerde Trabzon'u anlatıyorum. Bu güzel kentin fahri turizm elçisi oldum diyebilirim. Düzenlenen bu organizasyonla gençlerin bir araya getirilmesi 23-30 Temmuz tarihleri arası Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi önemli bir tanıtım olmuştur" ifadelerini kullandı.

       Trabzon'un tüm dinamikleri olarak gençlerin yanında ve destekçisi olduklarını ifade eden Kızılcık, ''Zira sizlerden çok şey bekliyoruz. Bu güzel organizasyonun ve birlikteliğin daha yaşanılabilir bir dünyanın oluşturulmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum'' diye konuştu.

       Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise 1. Türkiye Gençlik Buluşması'nın Trabzon'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Trabzon'da buluşan gençlere tavsiyem ailelerini de birbirleriyle tanıştırarak arkadaşlık bağlarını daha çok ilerletmeleri ve kalıcı hale getirmeleridir. Geleceği emanet edeceğiz gençler kendilerine sunulan imkânların farkında olmalı ve daha çok çalışmalıdırlar. Birbirleriyle rekabet ederken aynı zamanda barış, hoşgörü ve kardeşli içerisinde geleceğe umutla bakmalı ve geleceği birlikte inşa etmelidirler. Gençlerimizden bir isteğim de siyasete erkenden girmeleridir. Türkiye umhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da gençlere çok önem vermektedir. Türkiye'de seçme yaşı 18 dir. Bu dünyanın her yerinde olmayan bir durumdur. 1. Türkiye Gençlik Buluşması organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       Törende Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Özak'a organizasyona verdiği katkılardan dolayı plaket takdim etti. Tören, dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajı vermek için hazırlanan balonların havaya bırakılmasıyla son buldu.

Toplam Okunma Sayısı : 1558

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com