Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.02.2011
Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Yürüyüşü Yapıldı.


Gençlik Yürüyüşü Yapıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "1. Türkiye Gençlik Buluşması" kapsamında, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi’nin öncülüğünde Türkiye'nin 81 ili ile 36 ülkeden gelen 150 genç ile birlikte düzenlenen yürüyüşe katıldı.

            Uzunsokak’tan başlayan yürüyüşe Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Gençlik Spor İl Müdürü Şerif Özgür, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda genç katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyan ve "Gelecek gençlerle şekillenecek" şeklinde slogan atan, zaman zaman Türkiye ve Trabzonspor lehine de tezahürat yapan gençler ve diğer katılımcılar, Trabzon Belediye Başkanlığı binası önüne geldi.

Gençlere, yürüyüşlerinde 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın resmi maskotu olan hamsiyi temsil eden kıyafet giyen bir kişi de eşlik etti.

Devlet Bakanı Özak, etkinlikteki konuşmasında, Türkiye'de iktidarın gençlere çok önem verdiğini, seçme yaşının 18, seçilme yaşının 25 olduğunu belirterek, 28 yaş altı gençlerin sayısının da 40 milyondan fazla olduğunu söyledi.
            Gençliğin spor dışında, eğitim, kültür, sanat, mesleki ve diğer konulardaki sorunlarını sivil toplum kuruluşları kanalıyla projeler yaparak çözmeye çalıştıklarını anlatan Özak, "Gençlik bizim geleceğimiz değil, bugünümüz. Türkiye olarak büyük bir potansiyelimiz var " dedi.
            Geleceğe güvenle bakılması için gençliğe büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Geleceğin dünya barışını sizlerle temin edileceğimizi düşündüğümüzde, bu etkinliğin barışa ve dostluğa bir nebze katkı sağladıysa şehrimiz adına son derece mutlu olurum. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Bu güzel organizasyonun ve birlikteliğin daha yaşanılabilir bir dünyanın oluşturulmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada Trabzon’da düzenlenen 1. Türkiye Gençlik Buluşması’nın önemine değinerek “Trabzon’un barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün kentidir. Böylesine önemli bir kentte dünya gençlerini bir arada görmek bizleri mutlu etti. Bu önemli organizasyona destek verenlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Belediye binası önünde bir süre kemençe eşliğinde horon oynayan Türk ve yabancı uyruklu gençler, yapılan konuşmaların ardından balon uçurarak, kentte yaklaşık bir haftadır süren etkinliklerini tamamladı.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1555

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com