Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.03.2011
Vali Kızılcık 'Temel Hak ve Hürriyetlere Önem Veriyoruz'


Vali Kızılcık “Temel Hak ve Hürriyetlere Önem Veriyoruz”

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İçişleri Bakanlığı ve Danimarka Dış İlişkiler Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Türkiye Siyasi Kriterleri Programı” çalıştayına katıldı.

            Çalıştaya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Türkiye Siyasi Kriterler Programı Danışmanı John Richard Wood, Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve il kolluk kuvvetleri üst düzey personeli katıldı.

            Çalıştayın Trabzon’da düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Kızılcık, “İçişleri Bakanlığımız ile Danimarka Dışişleri Bakanlığı’nın insan hakları başta olmak üzere, aile içi şiddet, yönetişim ve diğer alanlarda AB İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları ve çağdaş uygulamalar içeren bu güzel çalıştayının Trabzon’da düzenlenmesinden dolayı büyük memnuniyet duymaktayım. Bildiğiniz gibi 21. yüzyıl temel hak ve hürriyetlerin ön planda olduğu, kısacası katılımcı demokrasinin geçerli olduğu bir yüzyıldır” şeklinde konuştu.

            21. yüzyılın katılımcı demokrasi ruhu içerdiğini kaydeden Vali Kızılcık, temel hak ve özgürlükler alanında idare olarak kendilerine büyük görevler düştüğünü ifade ederek, “21. yüzyılda geçerli olan yönetim anlayışının bir gereği olarak bizlere de bu değerlerin sağlanmasında çok önemli görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Bu konuda çok hassas olmamız gerekmektedir. Devletimizin son yıllarda benimsemiş olduğu işkenceye sıfır tolerans gereğince şu anda ülkemizde işkenceden bahsedilen bir durumun olmadığını memnuniyetle görmekteyiz. Nitekim bizler artık devlet olarak bireylerin sadece temel hak ve hürriyetlerini korumak yönünde değil, daha da ileriye giderek temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi ve kullanımlarının arttırılmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Kolluk kuvvetlerinin de temel hak ve hürriyetlerin kullanımı yönünde hassasiyetle görev yapmaya çalıştığının görüldüğünü dile getiren Vali Kızılcık, AB İnsan Hakları Mahkemesi’ne bu nedenle giden davaların son derece sınırlı olduğunu, buradaki en büyük payın temel hak ve hürriyetlerin kullanılması anlayışının özümsenmesinden kaynaklandığını söyledi.

Temel hak ve hürriyetlerin korunması yönünde idare olarak kendilerine düşen görevin bilincinde olduklarını kaydeden Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Toplumumuzun temel problemlerinden olan ve son dönemde özellikle aile içi şiddet ve çocuk haklarının daha fazla korunması ve geliştirilmesi yönünde de mülki idare olarak görev üstlenmemiz gerektiğini biliyoruz. Geçmişte aile içi şiddetin ‘kol kırılır yen içinde kalır’ mantığı gereğince dışarıyı aksettirilmesi ayıp olarak düşünülüyordu. Temel hak ve hürriyetler konusunda devletin rol üstlenmesi gerektiği düşüncesinden hareketle de bu alanda yasal düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır”

Öte yandan İçişleri Bakanlığı ve Danimarka Dış İlişkiler Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Türkiye Siyasi Kriterleri Programı” çalıştayının 2 gün süreceği belirtildi. 

Toplam Okunma Sayısı : 1592

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com