Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.03.2011
Büyük ihtiyacımız alan Trabzon Lojistik Merkezi bu kenti kalkındırır


 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlık Divanı ile Yönetim Kurulu Atapark yerleşkesine taşınan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Belediye ve TTSO Trabzon’un çeşitli sorunlarına ilişkin bir görüşmede gerçekleştirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, 150 milyon TL bütçeli Belediye kaynakları ile kentin sorunlarının çözümlenemeyeceğini belirterek, bugüne kadar bakanlıklardan sağlanan katkıların toplandığında 2.5 katrilyona ulaştığını söyledi.

Trabzon’u en kısa sürede lojistik merkeze kavuşturmayı hayal ettiğini, bu konudaki girişimlerini artırdığını belirterek, Gıda ve Toptancı sitesine bu alanda yer verileceğini söyledi. Yine kent içinde tarfiği rahatlamak için bir tır parkına ihtiyaç olduğunu, bu alandaki girişimciye anında ruhsat vereceğini ve iyi de para kazanabileceğini bildirdi.

Trabzon’un kurtuluş sektörünün turizm olarak gördüğünü, bu alanda iran ile ilişkilerin geliştirilmesinin katkı vereceğine işaret ederek, “Urumiye” kenti ile yapılan kardeşlik protokolü kapsamında belediye meclisinin ilkbaharda bu kente ziyarette bulunacağın söyledi.

Kentin güneye açılması konusunda ilk adımın Kanuni Bulvarı ile atıldığını, 700 milyon TL yatırım bütçeli bu bulvarın ilk aşamasının Boztepe’ye kazmanın önümüzdeki ay içinde vurulacağını kaydetti.

BAŞKAN ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU:  TTSO YE KENTE KATKILARINDAN ÖTÜRÜ MÜTEŞEKKİRİM

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının bugüne kadar birçok katkısını gördüğünü aktararak başladığı konuşmasında, “TTSO çalışmaları yanında sosyal sorumluluk bilinci ile şehre büyük bir katkı veriyor.  Çalışmalarındaki kararlılığından ötürü TTSO’ya teşekkür ediyorum ve devamını istiyorum. Belediye olarak müteşekkiriz.” dedi.

MECLİS BAŞKANI ALİ OSMAN ULUSOY: BELEDİYENİN YENİ MEKÂNINDA TTSO’NUNDA PAYI VARDIR

“Yeni mekânında belediyenin başarılı olması” temennisinde bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy’da “ Bu yeni belediye hizmet binasında bizimde (TTSO) payımız var. Odamızın sizden alacağı var” sözlerine yer verdi.

Belediye binası alanının Trabzon’a kazandırılmasında TTSO’nun büyük gayretleri ve çalışması bulunduğunu anımsatan Ali Osman Ulusoy, “ Biliyorsunuz uzun bir mücadele sonunda eski Tekel binası Belediye ve TTSO’nun ortak uzlaşısı ile kente kazandırılmıştır. O günkü şartlarda belediye ve TTSO ortak alalım şeklinde uzlaşıya vardı. O günkü belediye başkanlarının bu uzlaşı kararı altında imzaları vardır. O nedenle odamızın sizden alacağı vardır.” şeklinde anımsatmada bulundu.

HACISALİHOĞLU: BELEDİYE İHTİYAÇ DUYDUĞU FİZİKİ ÇALIŞMA ALANINA KAVUŞTU

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.SuatHacısalihoğlu’da, yaptığı açıklamada Trabzon Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu fiziki binaya kavuşmuş olduğunu belirterek, “ Bölük pörçük olan hizmet birimleri tek bir fiziki alanda toplandı. Belediyenin deneyimli kadrosunun bu fiziki mekânda daha başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

BAŞKAN M.SUAT HACISALİHOĞLU: BELEDİYENİN DESTEKÇİSİYİZ

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, TTSO olarak belediyenin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını ifade ederek,” Belediye ile kurumsal düzeyde ortak yürüttüğümüz çalışmalar var. Gıda Toptancıları Sitesi kentimizin çözüm bekleyen sorudur. Bu sektördeki üyelerimiz kendilerine bir yer gösterilmesini beklemektedir.” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI DR.ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU:  TRABZON LOJİSTİK MERKEZİNİ GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO heyetinin ziyaretinde yaptığı açıklamada,  Trabzon’un bir Lojistik Merkez veya Köy yaratması gerektiğini vurguladı. Bu merkezin yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere çalışma alanı bulunduğunu ve Trabzon’un gelişmesine katkı vereceğini aktardı.

LOJİSTİK MERKEZALANINDA GIDA VE TOPTANCILAR SİTESİNE YER VEREBİLİRİZ

Lojistik Merkez olabilecek alternatif alanların incelendiğine işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, Arsin OSB’nin yanında bulunan 200 dönüm bir alanın Vali Dr. Recep Kızılcık ile inceleneceğine değindi. Trabzon Gıda ve Toptancılar Sitesinin bu tür merkez içerisinde konumlandırılması gerektiğini savunan Gümrükçüoğlu, “ Lojistik Merkez için TTSO’dan da görüş alacağız. En az bu merkezin 400-500 dönüm bir arazi üzerine oturtulmalıdır. Sanırım böyle bir lojistik alanın 70-80 dönümlük bölümünü Gıda toptancılarına ayırmak gerekiyor.” dedi.

TRABZON DA TIR GARAJI BÜYÜK BİR İHTİYAC OLDU, KURAN GİRİŞİMCİYE RUHSAT VERİRİM

“Tır Garajı” ihtiyacının da Trabzon’un öncelikli gerçekleştirmesi gereken bir ihtiyaç olduğuna işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, sahil bandında bu tür bir özel girişimi destekleyeceğini ve hemen ruhsat verebileceğini dile getirdi. Gümrükçüoğlu, “ Trabzon’dan transit geçiş yapan çok sayıda tır aracı bulunuyor. Bu araçlara hizmet verebilecek bir tır garajı şart oldu. Bu girişimi yapan işletmeyi ruhsatlandırırım.  İhtiyacı karşılayacak büyüklükte olması şartıyla.Tır garajı olmayınca şehirde araçlar gelişi güzel caddelere çekiş yapıyor.  Özellikle Maçka vadisi bu tür araçların sağlı sollu park ederek karayolunu işgal ediyor ve kazalara neden oluyor.”

TRABZON İLK ETAPTA KUNUNU İKİNCİ ETAPTA İSE GÜNEY ÇEVRE YOLU İLE GÜNEYE AÇILIYOR

“Trabzon’un yeni alan yaratmak için muhakkak Güneye açılmalı” şeklinde sözlerine devam eden Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarının bu anlamda büyük bir şans yarattığını bildirdi. Toplam yatırım büyüklüğü 700 milyon TL olan Kanuni Bulvarının projesinin tamamlandığını ve birinci kısım yapım ihalesinin açılacağını müjdeledi. Karayollarına yaptırılan projenin ilk etabının Boztepe’de Ahi Evren Cami yanından Batıya doğru yapımına start verileceğini söyledi. Toplam uzunluğu 20 kilometre olan Kanuni Bulvarı’nın daha güneyinde planlanan Güney Çevre Yolu’nun da tamamlanması halinde, bu yolun tamamen transit geçiş olarak kullanılabileceğini ifade etti. Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı Trabzon’u büyütebilecek bir yoldur. Boztepe’yi tünel ile geçiyor. Üzerinde tünelle,   köprüler bulunan çok çağdaş bir yol kazanacağız.” diye konuştu.

2.5 KATRİLYON YATIRIM SAĞLANDI

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çeşitli bakanlıklar vasıtasıyla Trabzon’a kazandırdığı yatırım bütçelerin 2.5 katrilyona dayandığını söyledi. Bu dev bütçeyi Trabzon’un milletvekillerinin büyük özveri ve katkılarıyla sağladığını belirterek, “ Sayın Bakanımız Faruk Nafiz Özak’ın büyük bir katkısını gördüm .”dedi.

TRABZON UN SORUNLARI BELEDİYE BÜTÇESİ İLE ÇÖZÜLMEZ

Trabzon Belediyesi’nin yıllık bütçesinin 150 milyon lira olarak öngörüldüğünü, bu rakamın 120-130 arasında gerçekleşebileceğine işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Trabzon’un sorunları bu bütçe ile çözmemiz mümkün değil. Devlet katkısını en üst düzeyde tutmamız gerekiyor. Ben belediyenin bütün otobüslerini yenileyeceğim.  Bunu elimdeki çok kısıtlı imkânlar ile yapıyor. Ben geldim geleli 60 araç yenilendi.” Sözlerine yer verdi.

TRABZONUN GELECEĞİ TURİZMDEDİR, BU KENTTE TURİZME BAYRAK AÇILMAZ İSE YERİNDE SAYAR

Trabzon’un geleceğinde üç önemli sektör gördüğünü belirten Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilk sıraya Turizm, devamında ise eğitim ve lojistik sektörlerinin geldiğini aktardı. Sağlık sektörünün ise bu sıralamadan sonra yer verilebileceğine işaret etti.

“Bu şehir turizme bayrak açmaz ise yerinde sayar”  Trabzon’un geleceğindeki öncül sektörü turizme dayandıran belediye Başkanı Gümrükçüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “ Sizler iş adamısınız. Benim bu alanda konuşmam ukalalık olur. Ama turizm Trabzon’un birinci işidir. Sayın Ali Osman Ulusoy İran Transit nakliyatının tarihini en iyi bilen insandır. Kendisinden İran transiti ve turizmini bölgeye kazandırmasını istiyorum. TTSO, İran ticaretini ve turizmini bölgeye kazandırırsa büyük bir sevap işler.  En az 100 bin insan ekmek yer. Bütün yan sektörler çalışır.”

İRAN TRABZON’UN CAN DAMARIDIR

Başkan Gümrükçüoğlu, İran’ın Trabzon’un can damarı olduğu ifadesini kullanarak, “ Trabzon liman işletici firma sahibi sayın Ahmet Albayrak,  çok mücadeleci ve koparıcı bir insandır.   İran ticareti muhakkak bölgeye kazandırılmalıdır.  Geçtiğimiz yıl TTSO ile İran seyahatim oldu. Umumiye ile Trabzon Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı. Bu protokolü İçişleri Bakanlığımız da onayladı.  Meclisimi Urumiye ve Tebriz’e götüreceğim. Sizlerin de bu ziyarette bizlerle olmasını istiyorum.”

“Uzungöl’ü dünyaya tanıtan turizme açan isim Ali Osman Ulusoy’dur”  şeklinde sözlerine devam eden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Turizm için bu bölgede konaklama şart. Ama Kayabaşı yayla evi işleticisi özel idareye anahtar teslim etti. Sanki kendim iflas etmiş gibiyim. Belediye olarak bu yıl 65 bin ton asfalt, bir önceki yıl da 30 bin ton asfalt döktüm. Ben söz veriyorum, Kar arabası aldım, Kayabaşının yolunu kış da dahil açık tutarım. Yeter ki bu tesis işletilsin.”

BÜYÜKŞEHİR OLACAĞIZ

Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşturulması konusunda da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,”Büyükşehir olacağız ama yasama takvimi yetersiz. Altı il bekliyoruz. Şayet mart ayı sonuna kadar hazırlıklar tamamlanmış olursa karar geçmiş olacak. Yoksa seçimden sonra olacağız. Çıktığında da 2014 yılına kadar benim bir yaptırımımım olmayacak. Sadece imar planı değişikliklerini bize soracaklar. Türkiye’nin kanayan kara deliğidir. 3 -5 bin nüfuslu yerleşim yerlerini belediye yaptık. Neyse ki bu iktidar bu sorunu çözdü.  Bir apartman nüfusu kadar yerleşim alanları belediye olmaktan çıkarıldı.” diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 2052

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com