Rehber :
   
Eczaneler
Ediz Eczanesi
Ongan Eczanesi
Akar Eczanesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.03.2011
Türkiye ve Trabzon'un Pozitif ticaret yaptığı Arap ülkelerinde...


Meclis Başkan Vekili İbrahim Nalbant Başkanlığı’nda toplanan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi şubat toplantısını tamamladı.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik konularda bilgilendirmede bulundu.


Konuşmasının büyük bir bölümünü Arap ülkelerindeki gelişmelere ve bu ülkeler ile Türkiye ve Trabzon’un ticaret hacimlerine ayırdı. Arap ülkelerine toplamda 19 milyar dolar ihracat, karşılığında 9 milyar dolar da ithalat yapıldığını belirten Başkan M.Suat Hacısalihoğlu,” Kısmen de Trabzon’un bu ülkelere ihracatı vardır. Arap ülkelerindeki siyasi çalkantıyı işadamları olarak takip etmeliyiz. Diliyoruz ki rejimler kısa sürede yerine oturur” görüşlerini paylaştı.
Fas, Libya, Ürdün,  Yemen, Cezayir,  Kuveyt, Irak, Bahreyn, Tunus, Mısır, S. Arabistan ve Suriye ile Türkiye’nin ve Trabzon’un dış ticaret rakamlarını aktararak başladığı konuşmasında Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, bu ülkeler ile Türkiye’nin dış ticaret hacminin daralmaması gerektiğine dikkat çekti.


BAŞKAN HACISALİHOĞLU: ARAP ÜLKELERİ İLE TÜRKİYE’NİN VE TRABZON’UN TİCARETİ POZİTİF DEĞERDEDİR


Başkan M.Hacısalihoğlu, bu ülkelerde bir tek Cezayir hariç diğerlerinin tümü ile dış ticaret hacmimiz pozitif değer taşıdığını aktararak, “Cezayir’den doğalgaz alımı yaptığımızdan bu ülke ile ticaretimiz negatif. Ama Fas, Libya, Ürdün,  Yemen, Kuveyt, Irak, Bahreyn, Tunus, Mısır, S. Arabistan ve Suriye ile Türkiye’nin pozitif bir ticaretimiz var.  Hatta kısmen de olsa Trabzon’unda bu ülkelere ihracatı vardır. Genelde bu ülkeler bizi ihracat pazarımız olarak yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle bugünlerdeki gelişmeleri Trabzonlu işadamları olarak yakından takip etmemiz gerekmektedir. Ticaret hacmimiz daralmamalıdır. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde yüksek bir müteahhitlik sektörümüzün faaliyetleri bulunmaktadır. Ayrıca çalışan işgücü oranımızda önemli bir sayıdadır. ”dedi.


HACISALİHOĞLU:  ARAP ÜLKELERİNDEKİ REJİMLER KISA ZAMANDA YERİNE OTURMASINI DİLİYORUZ


Arap ülkelerinin toplamda 410 milyar dolar olan dış ticaret hacminin 238 milyar doları ihracat,  173 milyar dolarının ise ithalat olduğunu anımsatan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 7’sini bu ülkeler ile gerçekleştirdiğini aktardı. Başkan Hacısalihoğlu, “ 19 milyar dolar ihracatımıza karşılık, 9 milyar dolarda ithalatımız bulunmaktadır. Trabzon’da belli bir oranda bu ticaretten pay almaktadır. Bugün yaşanan siyasi yönden çalkantıları takip etmeliyiz. Dileriz ki en kısa zamanda rejimler yerine oturur.” diye konuştu.


KOSGEB KREDİLERİ 2011 YILINDA YENİDEN AÇILIYOR


Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB Kredilerinin 2011 yılında yeniden devam ettirileceğini belirterek, iş dünyasının takipte olmasını istedi. 2011 yılında kredilerin öncelikle başvuruda alamayanlara kullandırılacağını vurguladı.


2. TRABZON İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ


Dış Ticaret Müsteşarlığı Başkanlığında, Trabzon Valiliği önderliğinde KTÜ Rektörlüğü desteğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Trabzon İşadamları Zirvesinin 27 -30 Nisan tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirileceğini aktaran Başkan Hacısalihoğlu, iş dünyası olarak bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.


Başkan Hacısalihoğlu, zirvenin Trabzon’un tanıtılmasında önemli bir güç sağladığını aktararak, “ 24 ülke davet edildi. Bu ülkelerden iş adamları Trabzon’a gelecek. İş adamları için yapılan zirveye, başta meclis üyelerimiz olmak üzere ilimizdeki ve bölgemizdeki iş adamlarının yakın ilgisini bekliyorum. ”diye konuştu.


2011 YILINDA FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARI ÇOK İYİ TAKİP EDİLMELİDİR


Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, 2011 yılının iş adamları tarafındın yakından takip edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunulduğunu anımsatarak, “son altı ayın en çok kazandıran enstrümanı altın oldu. Finansal yatırım araçları çok dikkatli takip edilmelidir. ”dedi.


TTSO’NUN 2010 KESİNLENMİŞ BÜTÇESİ 490 BİN TL TASARRUF YAPTI


Toplantının açılışında Muhasip Üye Adnan Sağlam 2010 yılı kesinleşmiş oda bütçesi hakkında meclise bilgi sundu. Sağlam yaptığı açıklamada,  3 milyon 626 bin TL gelir bütçesi hesaplanmış olduğunu anımsatarak öngörülenin 3 milyon 469 TL olarak tahakkuk ettiğini belirtti. 156 bin TL eksiğin ekonomik piyasaların darlığından kaynaklanmış olduğunu ifade ederek, “ 2010 yılı bütçesinden odamız 495 bin TL tasarruf sağlayarak 2011 bütçesine geçmiştir.” şeklinde konuştu.


2010 yılı kesinleşmiş bütçe rakamlarının mecliste aktarımından sonra Meclis Başkanlığına vekâlet eden İbrahim Nalbant bütçeyi oylamaya sundu ve kabul edildi.


MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ÇELİK, MECLİSE VEDA ETTİ


TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, meclis üyelerine veda etti. Çelik, kürsüden yaptığı konuşmasında, 1999 yılında görev almaya başladığı TTSO’da yönetim kurulu üyeliği, yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve şu anda da meclis başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu anımsatarak,  “ 12 Haziran seçimlerinde milletvekilliği için aday adayı olacağım. Önümüzdeki ay bu görevimden istifa edeceğim. Sizlerle burada helalleşmek istiyorum. İyi dostluklar ve arkadaşlıklarda bulunduğum bu kurum altında Türkiye ve Trabzon için çalıştık. Bu çıktığım yolda duanızı istiyorum. “dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 2111

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com