Rehber :
   
Dekorasyon & Çelik Eşya
Her-Tür
Cihan Raf
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.03.2011
Mart ayı ilk meclis toplantısı Gümrükçüoğlu Başkanlığında toplantı.


Trabzon Belediye Meclisi toplandı.
 


       Trabzon Belediyesi Mart ayı ilk meclis toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Başkanlığında toplantı.

       Başkan Gümrükçüoğlu meclisin açılışında yaptığı konuşmada önceki gün vefat eden ve bugün İstanbbul7da toprağa verilen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gümrükçüoğlu Merhum Erbakan'a Allah'tan Rahmet ve tüm sevenleri ile Türk milletine sabırlar diledi.

       Belediye'nin yaptığı çalışmalar hakkında Melis üyelerine bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nin organize ettiği "1.Türkiye Gençlik Buluşması" genel karakteri barış, hoşgörü ve uygarlık kenti olan Trabzon'da gerçekleştirildiğini belirterek, "23-27 tarihleri arısı yapılan "1.Türkiye Gençlik Buluşmasına" 36 yabancı ülkeden, Türki Cumhuriyetlerinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Türkiye'nin 81 ilinden 150 genç katıldı. "1.Türkiye Gençlik Buluşmasına" katılan gençler, uygarlık kenti Trabzon'dan tüm Dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiler.

       1.Türkiye Gençlik Buluşmasına katılan gençler 27 Şubat Pazar günü Uzun Sokak'tan Atapark'a dostluk, kardeşlik ve hoşgörü yürüyüşü düzenledi. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan'ın katılımıyla düzenlenen yürüyüşte gençler uçurdukları balonlarla tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı verdi.

       Ankara'da yapılan ve bu yıl 5.'si gerçekleştirilen "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nin Trabzon'un tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, " Etkinliklerin açılış törenine Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, katıldı. 19-22 Şubat tarihleri arasında yapılan Trabzon Günlerinde şehrimizin tanıtımını başarıyla gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

       Trabzon'da 2011 yılında yapılacak Avrupa Gençlik olimpiyatları için hazırlıkların tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirten Gümrükçüoğlu, "EYOF hazırlıkları kapsamında Forum Alış-veriş İş Merkezi'nin kuzeyinde yaklaşık 28 bin metre kare alan üzerinde yapılacak EYOF Hatıra Ormanı ve parkı için mimari ve peyzaj projeleri tamamlandı. Statik projeler bu hafta içerisinde tamamlanacak. Tesisat ve elektrik projeleri 11 Mart'ta tamamlanacak. Yaklaşık maliyet çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ihale çalışmalarını başlatacağız" diye konuştu.

       Minia Karadeniz proje çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Kullanılacak tarihi ve turistik yerlerin taraması yapıldı. Alan üzerinde boyutlama ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Ayrıca maket firmaları ile görüşmeler sürdürülüyor.20 bin metre kare alan üzerine yapılacak Minia Karadeniz Projesini, Ayasofya'da bulunan eski İpekyolu Fuar alanında yaparak bölgemizin ve ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

       Kemerkaya ile Beşirli arasında yapılan ve 5.6 km uzunluğu ile tek hatta Türkiye'nin en uzun yürüyüş yolunun aydınlatma çalışmaları devam ettiğini sözlerine ekleyen Gümrükçüoğlu, "Aydınlatma direklerinin tamamen dikildiği yürüyüş yolunda üst lambaların monte edilmesi çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Aydınlatma çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

       Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırmaların binaların yıkımının devam edildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "44 binanın yıkılacağı Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye kadar 34 bina sahibi ile anlaşma sağlandı ve 26 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Mahkeme yolu ile alınan ve parası ödenen 6 binanın ise yıkım çalışmaları devam ediyor. Hacı Ziya Habiboğlu araçlı alt geçidini Ayasofya Kavşağına bağlayan yol üzerinde bulunan ve kamulaştırılması yapılan son 1 binanın ise tapu işlemleri devam ediyor. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 9 bina ile anlaşma yapılmadı. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye kadar hak sahiplerine 28 milyon 162 bin TL para ödendi. Proje kapsamında hak sahiplerine ödenmek üzere TOKİ'den 80 bin TL ödenek istendi" ifadelerini kullandı.

       Trabzon'un sağlıklı bir altyapıya kavuşturulması için çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un şehir su şebekesinin proje ihalesi İller Bankası'nca 8 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Atasu Barajı ana su deposu ve ana isale hattı projesinin 10 gün içinde ihalesi askıya çıkartılacak. Atasu Baraj havzası içerisinde bulunan binaların kanalizasyon projesi 15 gün içinde ihale ilanına çıkacak. Yağmur Suyunun projesi 24 Şubat tarihinde ihaleye çıkartıldı ve değerlendirme aşamasında.

Toplam Okunma Sayısı : 1352

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com