Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.03.2011
Kızılcık yatırım alanlarını görmek üzere Arsin Elmaalan Köyü'nde


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında müteşebbis işadamı Osman Keleş’in gerçekleştirmeyi düşündüğü yatırım alanlarını görmek üzere Arsin Elmaalan Köyü’nde incelemelerde bulundu.

            Osman Keleş Orman Çiftliği’nde incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, bölgenin turizm potansiyelinin yükseltilmesi için hayata geçirilmesi düşünülen turizm projesine ellerinden gelen desteği vereceğini söyledi.

            Trabzon turizminin gelişmesi için yapılan projelere büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Arsin ilçemizde rakımı bin metreye yakın olan bu yerde Osman amcamız çok güzel bir çiftlik kurmuş. Doğu Karadeniz Bölgesi özellikle yaz aylarında turist akınına uğruyor. Bu turist akınında doğal güzelliklerimizin çok büyük bir önemi var. Osman amcamızın bu çiftliğinde her çeşit evcil hayvanlar, kümes hayvanları ve doğal güzellikler bulunuyor. Bu doğal orman çiftliği tam bir tabiat ormanı. Osman amca burayı turizmde değerlendirmeyi düşünüyor. Bizde bölgemize, yöremize uygun mimari de ve güzellikte yapılacak tesise elimizden gelen desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

            Küresel ısınmanın yaşandığı dünyamızda Doğu Karadeniz Bölgesi’nin doğal güzellikleriyle önemli bir konumda bulunduğunu ve bu güzelliklerin bölgemize turizm girdisi olarak geri dönmesi için yapılacak yatırımlara destek olacaklarını yineleyen Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu orman çiftliğini çok beğendik. Çok harika bir manzarası var. Yöremize gelecek turistlerin yazın ve kışın konaklamak için burayı tercih edeceklerini düşünüyoruz. Kendisi de bu çiftliği turizme açmak için yatırımlar yapacak. Bu güzel çiftliği turizme açma kararı verdiği için teşekkür ediyorum. Faaliyete geçtiğinde buranın ilimizin çok özel konaklama merkezlerinden birisi olacağına eminim. İlimize gelen turistler, bizlere yıldızlı otellerin yanı sıra apart evlerde kalmayı tercih ettiklerini ifade ediyorlar. Bu bakımdan da Osman amcamızın çiftliğinin gelecek olan Arap turistlerin çok ciddi tercih yeri olacağını tahmin ediyorum”

İş adamı Osman Keleş ise, bölgenin turizme açılması için hazırlanacak proje kapsamında çalışma yürüteceğini belirterek, “Sayın Valimiz ile birlikte burayı turizme kazandırmaya çalışacağız. Buraya bölgemizin mimarisine, doğasına uygun mimari de bir proje hazırlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ,İl Özel idaresi genel sekreteri İbrahim Kul ve Kültür Turizm İl Müdürü  İsmail Kansız  ile beraberindekiler Osman Keleş Orman Çiftliği’ni gezdi.

SANY1536.JPG SANY1539.JPG SANY1541.JPG SANY1545.JPG

Toplam Okunma Sayısı : 3581

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com