Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.03.2011
Yeşilay Haftası etkinlikleri devam ediyor...


Yeşilay Haftası etkinlikleri devam ediyor...
 


       Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, madde bağımlılığına yol açan ürünleri üretenlerin kendilerinin hasmı olduğu belirtti.

       Balcı, Yeşilay Haftası dolayısıyla, Yeşilay Trabzon İl Temsilciliği ve Trabzon Belediyesi tarafından Hamamizade Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın Türkiye'nin en eski ve köklü kurumlarından birisi olduğunu ifade etti.

       Yeşilay'ın bir çok ilgi alanının olduğunu vurgulayan Balcı, "İlgi alanımıza televizyon ve internet bağımlılığı da artık giriyor. Son günlerde bu tür bağımlılıklar artamaya başladı" dedi.

       Balcı, Türkiye'de spor ve bağımlılık yapıcı maddelerin bir arada anılmaması için çalıştıklarını da ifade ederek, "Okullarımızın adlarından Milli Piyango ifadesini, Süper Lig'de Spor Toto isminin bulunması doğru değil. Uyuşturucu haplar bazı okullarımızın önünde satılır hale geldi" diye kaydetti.

       Muharrem Balcı, madde bağımlılığının önlenmesi konusunda çalışmalarının aralıksız sürdüğünü de belirterek, madde bağımlılığına yol açan ürünleri üretenlerin kendilerinin hasmı olduğunu vurguladı.

       Trabzon belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy etkinlikte yaptığı konuşmada Yeşilay'ın vatandaşları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için önemli etkinliklere imza attığını belirterek, "Bu toplantıya gençlerin yoğun ilgisi beni umutlandırdı. Trabzon Belediyesi olarak ülkemizin köklü bir kuruluşu olan Yeşilay'ın etkinliklerine desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

       Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise gelişen, değişin ve üretken Türkiye'nin en büyük değerinin gençler olduğunu ifade ederek, "Geleceğimiz üzerinden hiç kimse ticaret yapmayı düşünmesin. Yavrularımızı tüm zararlı alışkanlıklardan uzak tutmamız gerekir" dedi.

       Konuşmalardan sonra etkinlik nedeniyle Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'e plaket verildi. Güneş, plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşmada, hayatta sevginin yerini hiçbir şeyin tutmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

       "Sevgi ve bilgiyi yan yana koyarsak gençlerimiz sigara ve alkolle yan yana gelmez. Ben, spor yapmanın avantajını kullandım. Sporla sigara ve alkolü yan yana koymadık. Her işi yaparken insan önemlidir. İnsan için sağlık önemlidir. Sağlıklı insan için de sigara ve alkol yan yana koyulmamalı. Temiz hava, temiz düşünce, temiz duygular istiyoruz."

       Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'nde olma sözünü verdiklerini de belirterek, "Bu uğurda çalışıyoruz. Evet sıkıntılarımız var. Ama büyük takımlar ve büyük insanlar hiçbir zaman sıkıntılara teslim olmaz. Başaracağımızı düşünüyoruz" dedi.

       Toplantıya TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Trabzon Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

       Toplantının ardından Yeşilay Haftası nedeniyle Karikatürist Harun Yavruoğlu'nun sergisi açıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 1381

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com