Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.03.2011
Kızılcık Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında panele katıldı


Yeşilay Haftası Kutlanıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 1–7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele katıldı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen panele, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Trabzon Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye Yeşilay Derneği Genel Başkanı Avukat Muharrem Balcı, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sigara ve alkolün yanında internetin de bağımlılık yarattığını kaydeden Vali Kızılcık, “Sigara ve alkolün yanı sıra çoğumuzun fark edemediği ve bağımlısı haline geldiğimiz internet gibi bağımlılık yapan unsurlarında mücadele alanına girmesi, Yeşilay’ın bu işi ne kadar ciddiye aldığının göstergesidir. Bugün gelişen, değişen ve güçlenen ülkemizde siz gençlerimiz beşeri sermayemizsiniz. Özellikle okul çevrelerinde zararlı maddelerin satışından tutunda bizleri internetin karşısına mahkum edercesine vaktimizin çok önemli bir kısmını boşa geçirmemize neden olan tanıtım ve reklam uygulamalarını üzüntü ile görmekteyiz. Şüphesiz bunlarla mücadele edebilmek kamu kurum ve kuruluşlarının görevleri arasındadır. Ancak hiçbir zaman unutmayın ki, bunlarla mücadelede en büyük görev ailelerimize düşmektedir” şeklinde konuştu.

Gençlerin bir ticari meta olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

 “Medyamız ve siz değerli gençlerimizin kanalıyla toplumun tüm kesimlerine seslenmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olabilmesi ve iyi bir nesil yetiştirilebilmesi için hepimizin bu konuda seferber olduğunu ifade etmek istiyorum. Hepinize zararlı alışkanlıklardan uzak günler diliyorum”

Yeşilay Genel Başkanı Balcı ise yaptığı konuşmasında, Yeşilay'ın çalışma alanının genişlediğine dikkat çekerek, "Alkol illetinin dışında sigara, uyuşturucu, fuhuş ve kumar'da Yeşilay'ın gündemine girdi. 91 yıldır bunlara karşı mücadele veriyorduk. Artık internet bağımlılığı da ilgi alanımız içerisinde. Dolayısı ile Yeşilay siz değerli insanlarımıza sizinle birlikte hizmet vermeye çalışmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, yılın spor adamı seçilen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’e, sigarayla mücadelede yaptığı çalışmalardan dolayı TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve Prof. Dr. Tevfik Özlü’ye plaketini verdi.

  

Toplam Okunma Sayısı : 1611

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com