Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.03.2011
Başkan M.Suat Hacısalihoğlu: İthalatımız Üretim, İhracat ve İstihdam


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ekonomide üretim, ihracat ve istihdam üçlüsünün bozulmasının sıkıntı yaratabileceğini, son dönemde ithalatın artmasının bu üçlü dengeyi etkilediğine işaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, beraberinde Genel Başkan Yardımcılarından Semih Yalçın, Trabzon milletvekillerinden Süleyman Latif Yunusoğlu'nun bulunduğu 8 milletvekili ile TTSO'yu ziyaret etti.

Burada yaptığı açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Trabzon ekonomisinin son sekiz yıl içinde büyük kayıplar verdiğini, nüfusunun 250 bin kişi azaldığını ve milletvekili sayısının da sekizden altıya düşmesinin, bu olumsuzluğun en önemli göstergeleri olduğunu ifade etti.

Bal, Türkiye’nin 500 milyar doları aşan bir borçlanmaya gittiğini, gerek devletin gerekse milletin borçlandırıldığını ifade ederek, “Ekonomi bağımsızlığını kaybetti. Üretkenlikten uzaklaştı ve Kalitesizleşti.” dedi.

Bal, MHP’nın yeni dönemde Türkiye için oluşturduğu orta, kısa  ve uzun dönem programı  bulunduğunu belirten Bal, “ İlk etapta 2011-2013 dönemi için toparlanma, 2013-2015 atağa geçme ve 2017-2013 dönemi içinde lider ülke programı hazırlanmıştır” diye konuştu.

Türkiye’nin son sekiz yıllık dönem içerisinde cep telefonuna 35 milyar dolar para yatırdığını Hazine kaynaklarından tespit edildiğini vurgulayan Bal, MHP’nin koalisyon ortağı olduğu hükümette Türkiye’nin telefon üretimine sağladığı desteğin kesilmesi ile bu sektörde ciddi bir ekonomik kayıp yaşandığını aktardı.

BAŞKAN M.SUAT HACISALİHOĞLU:

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, ithalat artışı ile sıkıntılar yaşadığını belirterek, "İthalat artışı ve sıkıntılar var. Üretimler ülkemizde yapılmış olsaydı bu sorunlar olmazdı. İthalat sıkıntısı istihdamı da olumsuz yönde etkiliyor. Ülkenin durumu ortada, ekonomik yönden sıkıntılarımız var. Hangi siyasi parti olursa olsun kadrolarını toplum için geliştirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.  Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdam dengesine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1672

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com