Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.03.2011
Başkan Gümrükçüoğlu'ndan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı...


Başkan Gümrükçüoğlu'ndan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı...
 


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

       8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların her şeyin temelinde olduğunu simgeleyen önemli bir gündür. Bu gün dünyanın en medeni memleketlerinde dahi kadın hukuku tartışma ve eleştiri konusudur. Türk kadını, cumhuriyetimizin kuruluşu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde seçme ve seçilme hakkına birçok batı ülkesinden daha önce sahip oldu. Atatürk, seçme ve seçilme hakkı için, "Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Türk kadını seçme ve seçilme hakkı ile haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor" şeklindeki ifadeleriyle Türk kadınına vermiş olduğu değeri ortaya koymuştur.

       İslam dini de kadınlara en güzel hakları veriyor. "Kur'an-ı Kerim erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır" diyerek insanlığa eşitlikçi yaklaşım göstermeleri noktasında emir veriyor.

       Allah, kadın ile erkeği sadece fiziki olarak eşit yaratmamıştır ama her iki cinsi insan olma yönünden akıl, bilgi, kültür ve düşünce yönünden eşit yaratmıştır. Bu nedenle kadınların hiçbir ayrımcılığı tabi tutulamayacağı önemli bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum"

Toplam Okunma Sayısı : 1311

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com