Rehber :
   
Optik&Saat
Suat Optik
Fatih Optik
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.01.2009
Kızlar Manastırı Çağdaş sanatlar Merkezi oluyor


Kızlar Manastırı Çağdaş sanatlar Merkezi oluyor

   

       Boztepe'de yıllardır atıl durumda bulunan ve üç yıl önce Trabzon Belediyesi tarafından temizlenip onarılarak turizme kazandırılan Kızlar Manastırı; Çağdaş Sanatlar Merkezi haline getiriliyor.

       İlgili firma tarafından hazırlanan projenin sunumu Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ve ilgili müdürlere yapıldı. Hazırlanan proje Kültür ve Tabiatları Koruma Kurulunda onaylandıktan sonra ihale aşamasına gelinecek.

       Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Trabzon'un çok önemli bir tarih ve kültür kenti olduğunu belirterek, "Trabzon'un varolan misyonunu vizyona taşımak için çalışmalar yapıyoruz. Dört bin yıllık tarihi olan Trabzon'da dünya mirası tarihi eserlerimizi kentimize kazandırmaya büyük önem veriyoruz. Bu tür tarihi eserlerimizin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve turizmin hizmetine sunulması gerekiyor. Biz de Belediye olarak yıllardır atıl durumda bulunan Kızlar Manastırını kendi imkânlarımızla temizleyip onardık ve turizmin hizmetine sunduk. Arkeolojik çalışmalar da yaptığımız burayı Çağdaş Sanatlar Merkezi haline getirmekti. Bunun için de proje hazırladık. Bu projenin hayata geçirilmesiyle kentimiz ve ülkemiz çok önemli bir turizm merkezine kavuşmuş olacaktır. Belediye olarak bir taraftan kentin alt ve üstyapısını modern hale getirirken, diğer taraftan da kentimizin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak önemli bir görev yapıyoruz" dedi.

08 Ocak 2009 Perşembe
Toplam Okunma Sayısı : 1947

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com