Rehber :
   
Alışveriş Merkezleri
Hatipoğlu Hipermarketler Zinciri
İsaoğlu Market
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.03.2011
"Benimle Oynar mısın?" Projesinin tanıtımı yapıldı


AB Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı
"Benimle Oynar mısın?" Projesinin tanıtımı yapıldı
 


       Trabzon Belediyesi tarafından AB hibe fonlarından yararlanılarak hazırlanan Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında "Benimle Oynar mısın?" projesinin tanıtım toplantısı Trabzon Belediyesinin Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut HALAL, Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin YILMAZ, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin TURAN, Ergin AYDIN, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim ÇELENK, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz SANDIKÇI ve çok sayıda davetli katıldı.

       Trabzon Belediyesi'nden yardım alan ailelerin çocuklarından seçilen 48 çocuğa okul öncesi eğitimin verileceği proje kapsamında hazırlanan "Gezici Mobil Oyun Evi" ile belirlenen 9 pilot mahallede çocuklara oyun oynama imkanı da sunulacak. 1 Nisan'da başlayacak ve 6 ay sürecek proje kapsamında ayrıca ailelere yönelik 5 adet eğitim semineri de verilecek ve çocuklara yönelik sağlık taraması yapılacak.

       Proje tanıtımın açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin YILMAZ, çocukların okul öncesi eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırladıkları "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programı" ile 3 ve 4 yaş arası çocukları geleceğe hazırlayacaklarını belirterek, "AB hibe fonlarından yararlanarak hazırladığımız proje ile birlikte belediyeden yardım alan ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim verilecek. 6 ay sürecek eğitim programına 48 çocuk katılacak. Program kapsamında oluşturulacak 'Gezici Mobil Oyun Evi' ile Trabzon Beldiyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yardım alan ailelerin çocuklarına belirlenen 9 mahallede haftanın 3 günü hizmet verecektir. 'Mobil Oyun Evi'nde' aynı zamanda çocuklara yönelik sağlık taramaları da yapılacaktır. Program kapsamında aileleri ilgilendiren çeşitli eğitim programları da yapılacaktır. KTÜ ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası'nın ortak olduğu projeye iştirakçi olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü destek veriyor" diye konuştu.

       YILMAZ, ayrıca AB Fonlarından yararlanarak hazırladıkları İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimi ile İstihdam Edilebilirliğinin artırılması projesi ile 50 kadının meslek sahibi olacağını belirterek amaçlarının kadınların sosyal yaşamdaki konumlarını güçlendirmelerine katı sunmak olduğunu söyledi.

       Tanıtım toplantısı "Benimle Oynar mısın?" projesinin koordinatörü Bahar AYVAZOĞLU'nun proje hakkında yaptığı detaylı sunumla sona erdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1415

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com