Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.03.2011
Kadının İnsan Hakları Eğitimine katılan kadınlara sertifikaları verildi


Kadının İnsan Hakları Eğitimi programına katılan kadınlara sertifikaları verildi.
 


       Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İle Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Kadının İnsan Hakları Eğitim" programına kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Mimar, inşaat ve harita mühendislerinden oluşan kadın gruplara verilen ve 4 ay süren eğitim programı için düzenlenen sertifika törenine Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin Yılmaz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk ve programda eğitim gören kadınlar katıldı.

       Mimarlar Odası toplantı Salonunda yapılan törende konuşan Trabzon Belediye Başkan Vekili Sezgin Yılmaz, toplumların başarıya ulaşabilmesi için kadın ve erkek arasındaki eşitlik ve birlikteliğin önemine değinerek, "Hayatın her safhasında kadın ile erkek omuz omuza verdiğinde başarıya daha rahat ulaşıyorlar. Bunu başarabilen aileler mutlu bir yuvaya kavuşurken, kadını görmeyen ve onu değersiz bir varlık konumuna koyanlar ise mutluluk fırsatını kaçırıyorlar" diye konuştu. Sezgin sözlerine şöyle devam etti, "Şiddetin yanı sıra eğitim, istihdam ve hak ettikleri biçimde yaşam hakkı kadınların en büyük sorunları olarak önümüzde durmaktadır. Milletlerin uygarlığının toplumda kadınlara verilen değerle ölçülebileceği bir gerçektir. Bu olgunun yeterince anlaşılamadığı ya da değerlendirilemediği dönemlerde toplumlar gelişememiş ve ilerleyememiştir. Atatürk 30 Mart 1923 tarihinde Vakit Gazetesi'nde yayınlanan bir beyanında 'İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletebilelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin" dedi.

       Konuşmaların ardından Kadının İnsan Hakları Eğitim programına katılanlara sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1372

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com