Rehber :
   
Kurumlar
İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Trabzon Valiliği
Trabzon Mes. Eğit. Bil. Mer.
Beşikdüzü Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.03.2011
Kadınların Sosyal ve Hukuksal Hakları" konulu panel


Trabzon Belediyesi'nden "Kadınların Sosyal ve
Hukuksal Hakları" konulu panel
 


       Trabzon Belediyesi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları çerçevesinde "Kadınların Sosyal ve Hukuksal Hakları" konulu panel düzenlendi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Belediye Başkan Vekili Sezgin Yılmaz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Aslıhan Bezirganoğlu Temren, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun,belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Avukat Ayşe Sula Köseoğlu "Kadınların Sosyal ve Hukuksal Hakları ve Yasal Düzenlemeler" hakkında sunum yaparken Avukat Işıl Demir Güner ise "Aile İçi Şiddet" hakkında bilgi verdi.

       Panelin açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin tüm kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü" kutlayarak, "Türk sosyal hayatında aile yapısında diğer dünya devletlerine rağmen daha güçlü isek bunun temeli kadınlarımızıdır. Ülkemizde kadın bütün alanlarda kendini kanıtlamış ve kendinden söz ettirmeye başarmıştır. Ancak bu gelişmeler sevindirici olmakla beraber yeterli değildir.Hiç şüphe yoktur ki kadın erkeğe eşittir.Ülkemizde kadınlara şiddet ve buna benzer haberlere şahit olmaktayız.Kadınlara kötü davranışlar kamu vicdanını yaralamaktadır.Bu konuda toplumumuzun bilinçlenmesi için devletimiz ve kamu kuruluşlarımız bütün güçleriyle çalışmaktadır.Çağdaş toplumun gereği kadına şiddet değil sevgi gösterilmelidir" diye konuştu.

       Panelde Kadınları Sosyal ve Hukuksal Hakları ve Yapılan Yasal Düzenlemeler" hakkında bilgi veren Avukat Ayşe Sula Köseoğlu cinsiyet ayrımından kaynaklanan adaletsizlik sorununun yalnızca kadınların sorunu olarak görmenin mümkün olmadığına değinerek, " 8 Mart'ın kutlanması, erkeği kadından ayırmadan, insan hakkı açısından bakarak elbirliği ile cinsiyetler arasındaki her alanda adaletsizliği ve haksızlıkları ortadan kaldırmak adına yapılabileceklerin değerlendirilmesi halinde bir anlam ifade edecektir. Türkiye açısından kadın erkek arasındaki ayrımcılığın kaldırılması kadar, kadını kadından ayıran, kadınlar arası ayrımcılığın da kaldırılması hayati derecede önemlidir. Ülke politikaların belirlerken kadınların konumuna yönelik olumlu adımların atılmadan, bu iyileşmenin gerçekleşmesi mümkün değildir" diye konuştu.

       Avukat Işıl Demir Güner ise günümüzde kadınların evde, sokakta, işyerlerinde şiddetle karşılaştıklarının altını çizerek, "kadınlarımız başlarına bir şey geldiğinde nereye gideceklerinden önce ne yapacakları önemli. Önce şiddetin ne olduğun iyi anlamak gerekir. Sizlere üzüntü veren ve sıkıntıya sokan bütün duygular şiddettir. Böyle durumlarla karşılaşan bayanlar gerekli yerlere müracaat ederek haklarını arama yollarına başvurmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

       Panelin sonunda Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin Yılmaz katkılarından dolayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Avukat Işıl Demir Güner, Ak Parti İ kadın Kolları Başkanı Aslıhan Bezirganoğlu Temren ve Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'na çiçek vererek anlamlı günlerini kutladı.

Toplam Okunma Sayısı : 1857

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com