Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.03.2011
2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Hazırlıkları Sürüyor


2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Hazırlıkları Sürüyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 24 ülkenin katılacağı 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yapmasını bölge olarak arzu ediyoruz

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 24 ülkenin katılacağı, Trabzon’da düzenlenecek olan 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davet edileceğini söyledi. Zirve nedeniyle 24 ülkeden iş adamları alım heyetlerinin geleceği Trabzon’a, Doğu Karadeniz Bölgesinin en iyi şekilde tanıtımının yapılarak, iş adamları arasında ticaretin daha üst düzeye çıkartılmasının sağlanacağını vurguladı.

2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi hazırlık toplantısı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gündoğan,  Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu,  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TURSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök,  Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Genel sekreteri İdris Çevik, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan’ın katılımıyla valilik toplantı salonunda yapıldı.

Kurumlar arası görev bölümünün yapıldığı ve hazırlanan 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi programını değerlendirildiği toplantıda konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık 2011 yılının Trabzon’un ve bölgenin tanıtım yılı olacağını söyledi. 23-27 Temmuz 2011 tarihleri arasında EYOF 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları’nın yapılacağını anımsatan Vali Dr. Kızılcık, bu organizasyonun öncesinde 27-30 Nisan 2011 tarihleri arasında 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi yapılacağını aktardı. Kızılcık şöyle konuştu:  “ Uluslararası düzeydeki bu organizasyonların bölgenin tanıtımına büyük katkı verecektir. Trabzon’un sadece bir spor kenti olmadığını, bunun yanında bir ticaret ve turizm kenti olduğunu bu yıl ikincisi yapılacak olan Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi ile tanıtım yapmış olacağız. 24 ülkeden devlet erkânı, iş adamı ve medya üyelerinin katılacağı zirveye Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında katılması planlanmaktadır. ”dedi.

Vali Dr. Recep Kızılcık, Trabzon 2. Trabzon İpekyolu İşadamları zirvesi için hummalı bir çalışma dönemine girildiğini belirterek amaçlarının Doğu Karadeniz Bölgesinin en iyi şekilde uluslararası tanıtımının sağlanarak bölge ekonomisinin daha da gelişmesi ve ihracatın artmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Vali Dr. Recep Kızılcık, “27-30 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenecek Zirve’yle eş zamanlı olarak, “Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Fuarı” düzenlenecektir. Dış Ticaret Müsteşarlığımız aracılığı ile 24 ülkeden Trabzon’a işadamı alım heyetleri gelecektir. Bu konuk işadamları ile Doğu Karadeniz Bölgesindeki iş adamlarımızın ikili iş görüşmelerinde bulunma programı uygulanacaktır. 24 ülke arasında işadamlarının işbirliğinin geliştirilmesine katkı verilecektir.

Zirvenin açılış konuşmalarının ardından düzenlenecek olan oturumlarda da “Günümüzde İpekyolu ve Ticarete Etkisi”, “Tarım ve Gıda Sektöründeki Gelişmeler” ve  “Doğu Karadeniz’de Turizm ve Yatırım İmkanları” temalı üç ayrı oturumda ülkeler sunumlarda bulunacaklar.

Program kapsamında İşadamları zirvesine katılacak yabancı işadamlarına Trabzon limanı ve Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikaların tanıtım gezileri düzenlenirken,  resmi heyetlere de turistik gezi programı uygulanacak.

27-30 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi etkinliklerde bölgemizin kültür ve sanatını yansıtan atölye çalışmaları ile ticarileşmiş olan geleneksel el sanatlarının üretimini gösteren sergilemeler yapılacak.”

 

  

Toplam Okunma Sayısı : 1596

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com