Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.03.2011
2. Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Yuvarlak Masa Toplantısı...


2. Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Yuvarlak Masa Toplantısı...
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Kayıt dışı istihdamın azaltılması işverene ve çalışanlara önemli kazanımlar sağlayacak"

       Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Yuvarlak Masa Toplantısı Trabzon'da yapıldı.

       Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA 4. Bileşen kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yürütümünden ve izlemesinden sorumlu olduğu yenilikçi yönetimlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı çerçevesinde kabul edilen, Medya Örgütlenmesi Yoluyla Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesi çalışmaları çerçevesinde Trabzon Belediyesi'nde ''2. Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Yuvarlak Masa Toplantısı'' düzenlendi.

       Hak-İş Federasyonunun sahibi, Trabzon, Rize ve Giresun ticaret ve sanayi odalarının ortağı olduğu projenin tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıya; Trabzon belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hak-İş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, SGK İl Müdürlüğü, Çalışma Bölge Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkar, Ziraat ve Deniz Ticaret odaları, Trabzon Belediyesi ile yerel düzeyde yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşları ve işçi kesimi temsilcileri katıldı.

       Proje Koordinatörü Şahin Serim, burada yaptığı konuşmada, projenin Trabzon, Rize ve Giresun'da uygulanacağını belirterek, ''Proje ile kayıt dışı istihdamla mücadele için sosyal ortaklar arasındaki iş birliğini geliştirmek hedefleniyor. Çok taraflı yerel mekanizmalar oluşturmak suretiyle toplumun bütün kesimlerinde, görsel, işitsel ve yazılı medya yoluyla kapasite ve bilinç geliştirmesi ile farkındalığın artırılması projenin amaçları arasındadır'' diye konuştu.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu böylesine önemli bir çalışmanın Karadeniz Bölgesi'nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu tür toplantılar sıklıkla yapılmalıdır. İşveren ve çalışanlar açısından kayıt dışılığın önlenmesi çok önemlidir. Kayıt dışılığın önlenmesi hem işverene hem de çalışanlara önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu tür etkinliklerin duyurulmasın ve düzenlenmesinde sendikalara, sivil toplum örgütlerine ve medya kuruluşlarına çok büyük iş düşmektedir. Belediye olarak kayıt dışı istihdamın azaltılması için yapılan çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1339

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com