Rehber :
   
Şekerleme ve Şeker Ürünleri
Karabekir Şekerleme
Celaloğlu Arzu Helva
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.03.2011
"14 Mart Tıp Bayramı" Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.


14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Türkiye sağlıkta çok önemli bir dönüşüm gerçekleştirdi"

       "14 Mart Tıp Bayramı" Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik çerçevesinde meslekte 40 ve 25 yılını dolduran doktorlar plaketle onurlandırılırken, yapılan konuşmalarda hekimlerin sıkıntıları dile getirildi.

       Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun hazır bulunurken, yapılan konuşmalarda hekimlik mesleğinin önemine vurgu yapıldı.

       Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tüm hekimlerin ve çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında 2002 yılından sonra sağlık alanında yapılan dönüşümlere dikkat çekti. Gümrükçüoğlu sağlık alanında yapılan reformların ve düzenlemelerin ihtiyaca göre eksik yönlerinin değiştirilebileceğini dile getirerek, "Bugün Türkiye'de ücretsiz ambulans hizmetleri yanında helikopter ambulanslar da vatandaşlara hizmet vermeye başlamıştır. Vatandaşların çifte standart gördüğü, sigortalının reçetesini eczanelerden alamadığı gibi sevk zinciri sırasında acil haller dahil büyük sorunlar yaşadığı ve hayatını kaybettiği bir ülkede bu gün sağlığa çok kısa ve geniş anlamda ulaşılabilir bir noktaya geldik. Vatandaşlar artık ilaçlarını çok rahat bir şekilde aldığı gibi bugün dünyada uygulanan referans sistemiyle sağlık harcamalarında da önemli bir ilaç tasarrufuna gidilmiş oldu. Aile hekimliğinde tutun da sağlıkta yapılan tüm dönüşümlerde hükümetin yanında sağlık çalışanlarının emeği ve imzası vardır. Bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarının bu önemli günlerini bir kez daha kutluyor ebediyete göç edenlere Allahtan rahmet diliyorum" diye konuştu.

       Konuşmaların ardından meslekte 25. ve 450.yılını dolduran hekimlere plaket verildi. Meslekte 25 yılını dolduran Trabzon Özel Yıldızlı Güven Hastanesi Genel Müdür ve Tıbbı Direktör Opr. Dr. Yusuf Aşık'a plaketini Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1456

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com