Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.01.2009
Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz


Başkan Canalioğlu, "Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz"
Belediye'den Türk halk müziği konseri

   

       Trabzon Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun konseri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde şef İhsan Eyüboğlu yönetimindeki koronun konserini Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile çok sayıda izleyici izledi. Birbirinden güzel eserleri seslendiren THM korosu izleyenlerin gönlünü fethetti. Konserin bir bölümünde Başkan Canalioğlu izleyicilerle birlikte bol bol horon oynadılar.

   

       Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, konserde yaptığı konuşmada, Belediye olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu anlayışla sanatın değişik dallarında oluşturduğumuz koroları zaman zaman sanatseverlerle buluşturuyoruz. Türk Halk müziği koromuzun yanısıra Türk sanat Müziği korosu, Oda ve Caz orkestralarını da kurarak sanata ve sanatçıya önemli katkı sağladık. Ayrıca, yeni ve genç sesler yetiştirmek amacıyla ses yarışmaları düzenledik. Bütün bunlar sanata verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Bu tür topluluklar bir aile ortamını andırmaktadır. Bunun için daha büyük salonlara ihtiyaç vardır. Hamamizade İhsanbey Kültür merkezi inşaatı tamamlandığında daha büyük salonlarda yine böyle bir aile ortamında konserlerde bir araya geleceğiz." dedi.

   

Zeki Müren'i anma gecesinden görüntüler

       Öte yandan İl Kültür Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu da Zeki Müren'i anma gecesi düzenledi. Geceye Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Canalioğlu, Zeki Müren'in Türk musikisine önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, Trabzon'da böyle bir gecede anılmasının kentin sanata ve sanatçıya verdiği önemin bir göstergesi olduğunu söyledi.

10 Ocak 2009 Cumartesi
Toplam Okunma Sayısı : 2268

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com