Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.03.2011
Gümrükçüoğlu'ndan tarihi opera binasının yeniden yapımına destek


Başkan Gümrükçüoğlu'ndan tarihi opera binasının yeniden yapımına destek
 


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarihi opera binasının yeniden yapılması için başlatılan çalışmalara destek verdi. Gümrükçüoğlu Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi ile Akyazı Spor Kompleksi için boşaltılacak olan 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nun doğusunda bulunan alanda yapılması düşünülen kültür, sanat ve kongre merkezinin projesi kapsamında tarihi opera binasının yeniden değerlendirilmesi noktasında böyle bir çalışmanın başlatılabileceğini belirtti.

       Trabzon'da opera binasının yeniden yapılmasıyla ilgili Trabzon Devlet Tiyatrosu eski müdürü ve oyuncusu Kadri Özcan, yazar Kenan Sarıalioğlu, yönetmen Aytekin Çakmakçı, Sabah Gazetesi Bölge Temsilcisi Ulaş Özdemir, şair-editör gazeteci Serkan Türk, Avrupa Birliği Bilgi Bürosu Şefi Yakup Karpuz, mimar Macit Okman, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bir araya geldi.

       Opera binasıyla ilgili konu geniş bir şekilde masaya yatırıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda Gümrükçüoğlu, kendisine sunulan projeleri inceledi, "Bu oluşumu sonuna kadar destekliyorum. Hatta desteklemekle kalmıyor, direk içerisinde yer alıyorum" dedi.

       Bu konuda çalışma yaptıklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Bakınız iki alternatif yerimiz var. Birisi Çömlekçi Geri Dönüşüm Projesi kapsamında orada ortaya çıkan alan, diğeri de Akyazı Projesi kapsamında yıkılacak Yavuz Selim Stadyumu ya da 19 Mayıs Spor Salonu. Bu alanlara Trabzon Kültür Sarayı şeklinde bir yapı koyabiliriz. Opera, bale ve tiyatronun olacağı yeri yıkılan binanın mimarisine uygun şekilde ayrı bir birim olarak yapabiliriz. Kültür Sarayı ayrı olur, yanına da opera binasını koyarız" dedi. Zağnos Vadisi Geri Dönüşüm Projesi kapsamında, SGK binaları ve Devlet Tiyatrosu'nun yıkılacağını, Kültür Sarayı'nın Çömlekçi ya da Kavak Meydanı'na, opera binasının buraya kurulabileceği önerisine Gümrükçüoğlu, "Evet opera binasını diğerlerinden bu şekilde ayırarak oraya da yapabiliriz" diye konuştu.

       Maddi anlamda sıkıntılarının olmadığını, projenin finansmanının tamamen TOKİ tarafından karşılanacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Bununla ilgili yarışma da yapalım. Aynen o yıkılan binanın mimarisine uygun düşecek şekilde projeler hazırlansın" ifadelerini kullandı.

       Ziyarette Devlet Tiyatrosu'nun eski Müdürü Kadri Özcan yazdığı "Trabzonlu Aleko" isimli kitabı Başkan Gümrükçüoğlu'na hediye etti. Başkan Gümrükçüoğlu Özcan'a teşekkür ederek "Bu güzel kitabı seve seve okuyacağım" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1438

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com