Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.03.2011
Trabzon Kümelenme Bilgi Merkezi oluşturuluyor.


Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda yürütülen “Ulusal Kümelenme Politikası’nın Geliştirilmesi” projesi 2007-2009 yılları arasında tamamlandı.

KOBİ’lerin Ağ Yapılanmaları Ve Bölgelerarası İşbirliğinin Geliştirilmesi kapsamında pilot il arasında bulunan Trabzon’da Kümelenme Bilgi Merkezi oluşturuluyor.

Söz konusu projenin çıktılarından kümelerin azami ölçüde faydalanabilmelerini teminen Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından tasarlanan “KOBİ’lerin Ağ Yapılanmaları ve Bölgelerarası İşbirliğinin Geliştirilmesi” projesi 22 Şubat 2011 tarih itibariyle pilot iller olarak belirlenen Trabzon, Samsun, Çorum, Kahramanmaraş illerinin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Gaziantep ilinin İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinde Kümelenme Bilgi Merkezleri oluşturulacaktır. 

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamındaki illerin uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artırmak hedefli, BROP içi, BROP dışı iller ile uluslararası ağ yapılanma ve işbirliğinin küme tabanlı stratejiler vasıtasıyla geliştirilmesi amaçlı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinasyon Ofisi bünyesinde yürütülecek olan projede öncelikli sektörler ele alınacak ve bu sektörde kümelenme gerçekleştirilecektir. 

Bu kapsamda Dış Ticaret Müsteşarlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Bünyamin Kutlukümelenmenin öneminden bahsederek hem “KOBİ’lerin Ağ Yapılanmaları ve Bölgelerarası İşbirliğinin Geliştirilmesi” projesinin tanıtımını hem de müsteşarlığın desteklerinden bahsetmiştir. 

Aynı zamanda projeye teknik destek verecek olan Ecorys firmasından John Murray ve Vedat Kunt “KOBİ’lerin Ağ Yapılanmaları ve Bölgelerarası İşbirliğinin Geliştirilmesi” projesinin tanıtım sunumunu gerçekleştirdiler. 

Tanıtım toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali ve kurum ve kuruluşlarımızın değerli yetkilileri katıldı. 

Toplantı sonrasında ise; TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüşen Sayın Kutlu’ya toplantı anısına plaket sunuldu. 

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2366

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com