Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.04.2011
Turizm Merkezlerine çok fonksiyonlu kiosklar geliyor


Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistler için bölgenin rehberliğini sağlayabilecek ve bölge ile ilgili tüm bilgilere bir tek tuş ile ulaşılabilecek 19 kiosk bölgenin sayılı turistik merkezlerine konulacak. 

Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği ile Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı çerçevesinde, "Kapadokya'da kırsal turizmin geliştirilmesine yönelik kioks uygulaması" adı altında hazırlanan proje, Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan da kabul gördü.

 
Kapadokya bölgesini ziyaret amacıyla gelen yerli ve yabancı turistler, herhangi bir rehber olmaksızın, internet ortamında, bölgenin doğal, tarihi ve turistik merkezlerinin fotoğraf, harita ve geniş bilgilerini Türkçe, İngilizce ve Japonca olarak hazırlanan bilgiler eşliğinde kiosklardan öğrenecek.
 
Yerli ve yabancı turist memnuniyetini artırmayı amaçlayan "Kapadokya'da kırsal turizmin geliştirilmesine yönelik kioks uygulaması" projesi ile Nevşehir kent merkezinin çeşitli birimlerine 9 adet, yerli ve yabancı turistlerin Kapadokya bölgesinde yoğunlukla ziyaret ettiği merkezlere de toplam 10 olmak üzere, toplam 19 kioskun hizmet vermesi hedefleniyor.
 
Ahiler kalkınma Ajansının 298 bin 557 TL destek verdiği ve toplam bütçesi 350 bin TL olan proje, turizmdeki hizmet kalitesinin de artırılması için ciddi bir potansiyel güçte oluşturuyor.
 
Projenin tamamlanmasından sonra 5 yıl içerisinde bölgeyi ziyaret edecek turist sayısının da yüzde 15 oranında artmasında etkili olabileceği belirtilen projede, bölgeyi ziyaret eden turistlerin yaklaşık yüzde 20'lik bölümünün kiosk kullanımından yararlanması planlanıyor.
 
Önümüzdeki günlerden itibaren kuruluş işlemlerine başlanılacak Kioskların il merkezine yerleştirilenlerinden Nevşehir Belediyesi'ne borcu bulunan vatandaşlar da kredi kartları vasıtasıyla ödemeleri de gerçekleştirilebilecek.
Toplam Okunma Sayısı : 2080

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com