Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.07.2011
Trabzon'da Olimpiyat Coşkusu!


Türkiye’nin son dönemde organize ettiği uluslararası spor organizasyonlarına bugün bir yenisi daha ekleniyor. 
Trabzon’un ev sahipliği yapacağı 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF), Hüseyin Avni Aker Stadı’nda düzenlenen görkemli açılış töreniyle resmen başladı.
Açılış törenini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşolomidze, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, milletvekilleri, davetliler ve vatandaşlar izliyor.
Sunuculuğunu Korhan Abay'ın yaptığı tören öncesinde stada giren Başbakan Erdoğan, protokol tribünde bulunanlarla tokalaştıktan sonra vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.
Törende Abay tarafından yapılan ''hoşgeldiniz'' konuşmasının ardından, ülkelerin tek tek sunumları ve tören geçişleri yapılıyor. İlk olimpiyatlar Yunanistan'da yapıldığı için olimpiyat geçişine Yunanistan kafilesinin geçişiyle başlandı.
Oyunlara katılan 49 ülkenin sporcuları, bayraklarının arkasına sıralanan kafileler halinde, müzik eşliğinde stada girerek, alandaki yerlerini aldılar.
Açılışa 49 ülkeden 14-17 yaş grubunda 3 bin civarında sporcunun 9 branşta yarışacağı oyunlarda müsabakalar ise yarın başlayacak ve 5 gün sürecek.
Maskotu hamsi olan oyunlar için Trabzon’da kısa sürede inşaa edilen birçok tesis de hizmete girecek.
TÜRKİYE’DEN REKOR SPORCU
Türkiye, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na (EYOF) rekor sayıda oyuncu ile katılacak. Oyunlarda Türkiye, basketbol, hentbol, voleybol gibi takım sporlarının yanı sıra atletizm, bisiklet, judo, tenis ve yüzmede olmak üzere 9 branşta 140 sporcuyla mücadele edecek.
 
Bu sporcuların 72’si erkek, 68’i kız sporculardan oluşuyor. EYOF’da bugüne kadar düzenlenen 10 organizasyonun 8’ine katılan Türkiye, madalya sıralamasındaki en büyük başarısını en son Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen oyunlarda elde etmişti. Türk sporcular, toplam 38 ülkenin katıldığı Tampere 2009’da 4 altın,
1 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplamda 11 madalyanın sahibi olmuştu.
49 ÜLKE, 3 BİN SPORCU, 9 BRANŞ
2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda 49 ülkeden 3 bin civarında sporcu 9 branşta madalya mücadelesi verecek. Olimpik oyunlar basketbol, voleybol, hentbol
gibi takım sporlarının yanı sıra judo, atletizm, cimnastik, yüzme, tenis ve bisiklet branşlarında gerçekleştirilecek.
VOLEYBOL
Arsin Spor Salonu’nda yapılacak kızlar voleybol maçlarında A Grubu’nda Türkiye, Polonya, Slovakya, Belçika, B Grubu’nda İtalya, Sırbistan, Yunanistan, BSlovenya yer alıyor. Araklı Spor Salonu’nda yapılacak erkekler voleybol maçlarında ise A Grubu’nda Sırbistan, Bulgaristan, İspanya, Türkiye, B Grubu’nda Fransa, Rusya, Yunanistan ve Belçika takımları karşı karşıya gelecek. Voleybol, oyunlar tarihinde Türkiye’ye tek altın madalya kazandıran takım branşı.
JUDO
Judoda 44 ülkeden 144’ü bayan olmak üzere toplamda 328 sporcu mücadele verecek. Türkiye, Of Spor Salonu’nda yapılacak mücadelede kızlar ve erkeklerde 6’şar olmak üzere toplam 12 sporcuyla mücadele edecek. Oyunlar tarihinde Türkiye judoda 2’si altın toplam 10 madalya kazandı.
ATLETİZM
43 ülkeden toplam 580 sporcu atletizm branşında mücadele edecek. Yarışmalara, oyunlar için inşa edilen ve Türkiye’nin en modern tesislerinden olan Söğütlü Atletizm Sahası sahipliği yapacak. Türkiye, oyunlar tarihinde en fazla madalyayı atletizm branşında elde etti. Atletizmde şimdiye kadar 3 altın, 4 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya kazandık. Türkiye, atletizmde 12 erkek ve 12 kız olmak üzere 24 sporcuyla madalya arayacak.
HENTBOL
Çarşıbaşı Spor Salonu’nda yapılacak erkekler maçlarında A Grubu’nda Fransa, Hırvatistan, Almanya, İsviçre, B Grubu’nda ise İspanya, Danimarka, Türkiye, Sırbistan yer alıyor. Vakfıkebir Spor Salonu’ndaki maçlarda ise bayanlarda A Grubu’nda Norveç, Hollanda, Avusturya, Danimarka, B Grubu’nda ise İsveç, Rusya, Türkiye ve Polonya mücadele edecek.
BASKETBOL
Oyunlar için Pelitli Beldesi’nde yapılan 7 bin 500 kişilik seyirci kapasiteli Hayri Gür Spor Salonu’nda erkekler, 19 Mayıs Spor Salonu’nda ise kadınlar karşılaşmaları oynayacak. Erkeklerde A Grubu’nda Sırbistan, Türkiye, Letonya, Karadağ, B Grubu’nda Litvanya, Rusya, Yunanistan, Estonya, bayanlarda ise A Grubu’nda Fransa, Rusya, Hollanda, Finlandiya, B Grubu’nda Sırbistan, Hırvatistan, Belçika, Türkiye bulunuyor. Türkiye, 2009 Tampere’de bayanlar ve erkeklerde bronz madalya kazanmıştı.
YÜZME
Yüzmede 44 ülkeden toplam 392 sporcu yarışacak. Türkiye’yi 6 bayan, 7 erkek olmak üzere toplam 13 sporcu temsil edecek. EYOF tarihinde Türkiye’ye ilk madalyayı kazandıran branş olan yüzmede, Derya Büyükuncu Brüksel 1991’de 100 ve 200 metre sırtüstünde altın madalyanın sahibi olmuştu. Türkiye’nin üstü açılır kapanır tek yüzme havuzu olan Mehmet Akif Ersoy Yüzme Kompleksi’ndeki yarışmalarda 138 madalya sahiplerini bulacak.
CİMNASTİK
Toplam 54 madalyanın verileceği cimnastikte 38 ülkeden toplam 168 sporcu mücadele edecek. Türkiye cimnastik dalında 3 bayan ve 3 erkek olmak üzere toplamda 6 sporcu ile yarışacak. Yarışmalara, Türkiye’nin antrenman ve müsabaka salonu ayrı olma özelliğine sahip ilk tesisi olan 2 bin 500 kişilik Yomra Cimnastik Salonu’nda ev sahipliği yapacak. Cimnastikte 54 madalya verilecek.
BİSİKLET
Yeni Sahil Yolu-Tanjant Yolu güzergahında yapılacak bisiklet yarışlarında 37 ülkeden 97 sporcu mücadele edecek. Türkiye, bisiklet müsabakalarına 3 sporcu ile katılacak. EYOF Trabzon 2011’de bisiklet dalında toplam 9 madalya dağıtılacak. Bisiklet yarışları 26-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.
TENİS
Teniste 37 ülkeden toplam 119 sporcu mücadele edecek. Türkiye, EYOF Trabzon 2011’de 2’si bayan olmak üzere 4 sporcu ile mücadele edecek. Teniste toplam 18 madalya verilecek. Oyunlarda tenis müsabakaları, Beşirli Tenis Kompleksi’nde oynanacak.
Toplam Okunma Sayısı : 2175

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com