Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.07.2011
Olimpiyatlara 100 ara eleman kazandırıldı.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, gençlere yaptığı çağrıda, “önce eğitim sonra iş ”dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak olduğu “Olimpiyatlar İçin Organizasyon Ara Eleman Yetiştirme ve İstihdamı Projesi”  tamamlanarak kursiyerlere sertifikaları Zorlu Grand Otel’de düzenlenen törenle verildi. Törene Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak,  Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, projede yeralan akademisyenler, bürokratlar ve kursiyerler katıldı.

MİLLETVEKİLİ ÖZAK: GENÇLER HER YAŞTA KENDİSİNİ GELİŞTİRMELİDİR

Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak gençlere yaptığı konuşmada,  insanın her yaş da kendisini geliştirmesi gerektiğini ifade etti. ÖDTÜ mezunu olduğunu ve İngilizcesinin iyi olduğunu belirten Özak, “ Bakanlığı bıraktıktan sonra İngilizce eğitimine ağırlık vereceğim.  Kendime böyle bir program hazırladım. Daha akıcı konuşmayı geliştireceğim. Sizlerde her zaman eğitime önem verin ve kendinizi sürekli geliştirilirseniz başarılı olursunuz.” dedi.

Türkiye’de hiçbir eğitim almadan iş aramanın geride kaldığını vurgulayan Özak, “Artık sizlerin rakibi İstanbul’daki, İzmir’deki, Ankara’daki gençler değil. Sizlerin rakipleri Paris’te, Londra’daki gençlerdir. Dünya artık küçük bir köydür. Çok çalışmanız gerekmektedir. Bu eğitimden aldığınız sertifikayı evinizin en güzel köşesine asın. Ve kendinize güvenin.  Başarmak için cesaretli olun ve buna inanın. Hiçbir başarı oturduğunuz yerden kazanılmaz. ”şeklinde konuştu.
 
Özak, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli iş adamlarından rahmetli Vehbi Koç’un ABD’den Ford’un bayiliğini aldığını, çocukları ve torunlarının ise bugün ABD’ye Ford arabalarını üreterek sattığını örnek olarak gösterdi. Türkiye’nin bir araba üretim üssü olduğunu ve bunun çok çalışarak kazanıldığını, aynı şekilde geçmişte Türkiye’nin savunma harcamalarının da yurt dışından karşılandığını ama bugün büyük oranda Türkiye’de birçok ürünün üretilebildiğini kaydetti.

IMF’in Türkiye’nin yıllardır parasını emdiğini, büyün ise kapıdan içeri girilmesine izin verilmediğini, ülkenin bütçesinin ilk defa artı verdiğini sözlerine ekledi.

Özak, ben yerine biz demeyi herkesin öğrenmesi gerektiğini, başarı için bunun gerekli olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “ Horon için bir araya geliniyor. İş hayatı ve başarı içinde bir araya gelinmesi gereklidir. Trabzon bunu bugün başarıyor.”

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: ÖNCE EĞİTİM SONRA İŞ

Törende yaptığı konuşmada TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.  Projede eğitim alarak nitelikli hale gelen gençlerin iş hayatına katıldığını belirten Başkan Hacısalihoğlu gençlere yaptığı çağrıda, iş sahibi olmak isteyen herkesin öncelikle eğitim alarak nitelikli hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu, projeyi başarıyla tamamlayan 100 kursiyerin olimpiyatlarda istihdam şansı ile önemli bir deneyim kazanacağını vurguladı. 

REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR. AYDIN: ARTIK MEZUN ETTİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞ BULMA ALANLARINADA KATKI VERİYORUZ

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın’da Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği gelişmeyle bu coğrafyada söz sahibi bir ülke konumuna eriştiğini vurguladı.  Bu olumlu gelişmelerin eğitim ve araştırmaya daha fazla önem verilmesi ile sağlandığını aktardı. Üniversitelerin üç klasik görevi bulunduğunu bunların eğitim, araştırma ve topluma yararlı olma eksenlerinde toplandığını, KTÜ’nün de bu anlamda bölgeye ve ülkeye üretilen projeler ile ciddi katkılar verdiğini bildirdi. 

Prof.Dr. Aydın,  KTÜ’nün sadece öğrenci mezun etmekle yetinmediğini, mezun edilen öğrencilere iş imkânları kazandırılması alanında yoğun çalışmalarda bulunulduğunu, topluma katkının daha da yükseltilmeye çalışıldığını bildirdi. Bu projenin de bu anlamda topluma faydalı olduğunu söyledi.

“Olimpiyatlar İçin Organizasyon Ara Eleman Yetiştirme ve İstihdamı Projesi’nden mezun olan kursiyerlerin kürsüden yaptığı konuşmalarda, proje ile kendilerine daha fazla güvendiklerini, geleceklerini oluşturmada faydalı olduğunu ifade ettiler.

Tören konuşmalarının ardından 100 kursiyere başarı sertifikaları takdim edildi.
 
 
 
Büyük boy görmek ve bilgisayarınıza indirmek için fotoğrafın üzerine tıklayınız..
 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 1770

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com