Rehber :
   
Uzungöl Tesisleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.07.2011
Dortmund heyetinden Gümrükçüoğlu'na ziyaret


 

Dortmund heyetinden Gümrükçüoğlu'na ziyaret
 


       Trabzon'daki gelişim Dortmund Belediye Başkan Yardımcısı Steitz'i şaşırttı

       11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları ve 'Türkiye'den Almanya'ya İşçi Göçünün 50. Yılı' kutlamaları programı kapsamında Trabzon'a gelen Almanya'nın Dortmund Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Wilhelm Steitz ve beraberindekiler Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti. Steitz, Trabzon ile Dortmund arasında sosyal, kültürel ve sportif anlamda işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında iki yıl önce Trabzon'a geldiğini hatırlatarak, geçen süre içerisinde Trabzon'da meydana gelen değişişim ve gelişimin kendisini çok şaşırttığını ve etkilediğini belirtti.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Avrupa Gençlik Olimpiyat oyunları ve Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı kutlamaları kapsamında Trabzon'a gelen konukları ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Dortmund'daki son görüşmelerimizden sonra gerek Gençlik İl Spor Müdürlüğümüz gerekse Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ile entegrasyon projeleri konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bunlardan da önemli kazanımlar elde ettik. Dortmund ile kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Sizleri tarih ve uygarlık kenti Trabzon'da ağırlamaktan dolayı sevinçli olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

       Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür eden Steitz, "Olimpiyat oyunları açılışından çok etkilendik. Dortmund ile Trabzon arasındaki sanat, kültür ve spor alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla başlatılan görüşmelerde epeyce mesafe alındı. Kutlamalara Belediye Başkanımız Ullrich Sierau da katılacaktı. Rahatsızlığı dolayısıyla gelemedi. Sizlere selam ve saygılarını getirdim" diye konuştu. Steitz ziyarette Gümrükçüoğlu'na, 'Göçün 50. Yılı' kutlamaları çerçevesinde Dortmund'da yapılacak kutlamaların resmi davetiyesini verdi. Ziyaret karşılıklı verilen hediyelerin ardından sona erdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1539

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com