Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.08.2011
Afrika'ya Ayni Yardım Çağrısı


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TOBB’un Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte başlattığı yardım kampanyasına, acil eksikler sebebiyle ayni yardım kampanyasın da eklendiğini söyledi.

Afrika’da yaşanan kuraklık sebebiyle 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Hacısalihoğlu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir yardım kampanyası başlattık. Mübarek Ramazan ayında bölgeye yardım etmeyi bir insanlık görevi olarak gördük. Ancak nakdi olarak yürüttüğümüz yardım kampanyamıza, bölgedeki acil eksiklikler sebebiyle ayni yardımları da ilave etme zaruriyeti ortaya çıkmıştır” dedi.

Yapılacak ayni yardımlarıyla ilgili olarak sağlık sebepleri ve kültürel yaşam biçimlerini dikkate alarak bazı hususları dikkate aldıklarını kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, bunun dışındaki ürünlerin bölgeye intikal ettirilmeyeceğini vurguladı ve şu bilgileri verdi:

- Kampanya kapsamında kabul edilen ürünler, sıvı yağ (ayçiçeği yağı, mısırözü yağı, kanola yağı), toz şeker, un, makarna (çubuk), süt tozu (krema değil klasik süt tozu), bebe bisküvisi, buğday yarması, tuz ve çocuk mamasından oluşmaktadır.
- Ürünlerin son kullanma tarihlerine en az 6 ay kalmış olmalıdır.
- Asgari yardım miktarı 1 ton olarak belirlenmiştir. 20 tona kadar yapılan yardımların limana ulaştırılması sorumluluğu oda ve borsalara ait olacaktır.
- Yardım malzemelerinin gönderileceği adres ve diğer konularla ilgili detaylı bilgi için TOBB Yardım Masasının (444 8622) numaralı telefonunu arayabilirsiniz.
Toplam Okunma Sayısı : 2007

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com