Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.10.2011
Trabzon'u sağlıklı bir altyapıya kavuşturmak...



       KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen '14. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi'nde konuşan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, Trabzon Belediyesi'nin çevre sağlığı ile yaptığı çalışmaları anlattı

       Yerel yönetim olarak Trabzon da en önem verdikleri konuların başında vatandaşlara sağlıklı ve temiz su içirmek olduğuna dikkat çeken Sevinç, " Vatandaşlarımızı artık Galyan Barajı'nın suyunu içiyor. Kentin su şebekesini yenilemek için çalışma yürütüyoruz. Şu şebekesini yenileme proje çalışması İller Bankası tarafından yapılıyor. Gelecek yıldan itibaren tüm mahallelerin su şebekeleri yeniden ele almayı planlıyoruz. Su şebekesi ana isale hattı, su şebekelerinin yenilenmesi, yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması için yaklaşık maliyet 100 milyon TL civarındadır. Bu yatırımlar merkezi yönetimlerden alacağımız kredilerle yapılacaktır." şeklinde konuştu.

       Başkan yardımcısı Sevinç daha önceki yıllarda atık suların herhangi bir arıtma işlemine tabi tutulmadan doğrudan denize bırakıldığına da dikkat çekerek, "Yeniden faaliyete geçirdiğimiz Deniz Deşarj sitemi sayesinde atık sular arıtılarak denizin 1000 metre uzağına ve 50 metre derinliğe bırakılıyor. Bunun yanında İller bankası ile yaptığımız ve projesi devam eden Yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrıştırılması proje çalışması devam ediyor. Bu proje tamamlandığında kentimiz sağlıklı bir altyapıya kavuşturulacaktır" diye konuştu.

       Sevinç, Trabzon'un sağlıklı bir çevreye kazandırılması için doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini ve 6 mahallede doğalgaz kullanımına başlandığını belirtti. Sevinç ayrıca, devam etmekte olan kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Trabzon'un yeni yeşil alanlar kazanacağını ve çarpık yapılaşmanın büyük oranda ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

       Sağlıklı bir toplumun ancak sağlıklı bir çevrede gelişebileceğine de vurgu yapan Sevinç bu anlamda kent içerisinde yaptıkları yeşillendirme çalışmalarıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarını 9 metre kareye çıkardıklarını söyledi. Sevinç, vatandaşların sağlıklı spor yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla Kemerkaya Mahallesi ile Beşirli arasında sahil bandında 5.6 km'lik sağlıklı yürüyüş yolunu yaparak vatandaşlarını hizmetine sunduklarını da sözlerine ekledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1269

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com