Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.10.2011
Makedonya Büyükelçisi Taskovski TTSO'da


Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Büyükelçilik İkinci Katibi Anche Nikolik, Büyükelçilik Üçüncü Katibi Suhena Kjerimi Baliu ve Ticaret Ataşesi Alev Süleyman, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

Başkan Hacısalihoğlu, Büyükelçi Taskovski ve beraberindeki heyeti Trabzon ve TTSO’da görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce bu ülkeye yapılan ziyareti hatırlatan Hacısalihoğlu, bu ziyarette ticaret ve sanayi odaları ile işbirliği protokolleri imzaladıklarını, işadamları arasında da ticari toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Trabzon ve Makedonya arasındaki ticareti geliştirmek istediklerini kaydeden Hacısalihoğlu, “Son 1,5 yılda Trabzon’dan Makedonya’ya 250 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Makedonya’dan hiç ithalatımız yok. Amacımız ticari işbirliğimizi daha da geliştirmek. İki ülke arasındaki yakınlıklar nedeniyle turizm alanında da gelişmeler olabilir. Çünkü ortak noktalarımız çok fazla. Ziyaretlerimizi daha sık yaparsak bu ilişkilerimizin gelişmesini de olumlu yönde katkı yapacaktır” dedi.

Büyükelçi Taskovski ise ziyaretin amacının Türkiye ve Makedonya, özelde Trabzon ile ticari işbirliğinin geliştirilmesini amaçladığını söyledi.

Ziyaretin ardından işadamlarına yönelik olarak ‘Makedonya Cumhuriyeti’ndeki İş Ortamı ve Yatırım İmkanları’ konulu bir sunum yapıldı.

Başkan Hacısalihoğlu; “İşadamlarımız dışa açılmalı” 

Sunumdan önce konuşan Başkan Hacısalihoğlu, işadamlarına seslendi.

Hacısalihoğlu, “Makedonya’ya 250 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik ama bu bizim için yeterli değil. Bu ilişkileri geliştirecek olan sizlersiniz. Bizler ancak bir katalizör görevi görebiliriz. Biz sürekli olarak dışa açılımı teşvik ediyoruz. Bu konuda işadamlarımız bize ayak uydurursa karlı çıkacaklardır. Bu yapılırsa Trabzon’a dışarıdan gelen para da artar, şehrimiz de daha çok gelişir.” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, Makedonya’da önemli yatırım imkanları ve teşvikler bulunduğunu dile getirerek işadamlarının ilgisini bu ülkeye çevirmede büyük yarar bulunduğunu ifade etti.

Büyükelçi Taskovski; “Türk işadamlarını ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz”

Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski de işadamlarına ülkesindeki yatırım fırsatlarını anlattı.

“Makedonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerini geliştirmek ve bu ilişkilere Trabzon’u da dahil etmek istiyoruz” diyen Büyükelçi Taskovski, şunları kaydetti:

“Makedonya olarak Türkiye ile özellikle ekonomik işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Türkiye ile tüm alanlarda iyi işbirliğimiz olmasına rağmen ekonomiye daha çok ağırlık vereceğiz. Türkiye ile Makedonya arasındaki ticaret hacmi 400 milyon Euro civarında. Ancak iki dost ülkenin değerlendirilmesi yapıldığında bu çok düşük bir rakam. Başbakan Erdoğan’ın ziyaretinden sonra bu konuda bazı gelişmelerin olacağına dair işaretler gelmeye başladı. Başbakan Erdoğan Türk işadamlarını yatırım yapmaya teşvik eden ve bizi memnun eden konuşmalar yaptı.”

Büyükelçi Goran Taskovski, Makedonya’nın ekonomik alanda atmış olduğu adımlarla uluslar arası kuruluşlardan olumlu raporlar aldığını vurgulayarak yabancı yatırımları çekmek için önemli çalışmalar içinde olduklarını söyledi.

Makedonya’nın turizme büyük ağırlık verdiğini de belirten Büyükelçisi Taskovski, yapılan çalışmalar sonrasında geçen yıla göre turizm gelirlerinde yüzde 70 oranında bir artış kaydedildiğini ifade etti.

Toplantıda daha sonra Makedonya Ticaret Ataşesi Alev Süleyman, Makedonya Cumhuriyeti’ndeki İş Ortamı ve Yatırım İmkanları’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Makedonya ekonomisi hakkında bilgi veren Süleyman, özellikle tekstil, turizm, inşaat ve hayvancılık alanında iş fırsatları bulunduğunu söyledi.

Makedonya’nın yabancı yatırımlara büyük önem verdiğini vurgulayan Süleyman, vergilerde de önemli kolaylıklar sağlandığını kaydetti.


 
 
Büyük boy görmek ve bilgisayarınıza indirmek için fotoğrafın üzerine tıklayınız..
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2178

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com