Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.12.2011
Başkan Hamsi Şöleni'ne Katıldı


Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bu yıl 6.'sı düzenlenen geleneksel hamsi şöleninde 3,5 ton hamsi ızgarası tüketildi.

 KTÜ Kanuni Kampusu içinde yer alan Yabancı Diller Yüksek Okulu önünde yapılan hamsi şölenine, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve üniversite öğrencileri ile öğretim üyeleri Trabzonsporlu futbolcular katıldı.

 Yaklaşık 5 bin öğrenci hazırlanan hamsi ızgaralarını kısa sürede tüketirken, hamsi ızgaradan sonra da 500 kilogram helva ile 1,5 ton mandalina tükettiler.

  KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, 6 yıldır geleneksel hale getirdikleri hamsi şölenine bu yıl da öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek "Öğrencilerimizin çok yoğun bir ders programı var. Ders programları arasında bu tür sosyal etkinliklerle kendilerini motivasyon açısından güçlendirmek istedik. Kendi aralarında sevgi, dostluk, kardeşlik ilişkilerini geliştirmelerini istiyoruz. Yaklaşık 3,5 ton hamsi bu iş için kullanıldı. Hamsinin temizlenmesi, servis edilmesi için büyük çaba sarf edildi" dedi. Öğretmenler gününde KTÜ öğrencileri aralarında çıkan kavgaya da değinen Özen, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin meslek sorunlarıyla ilgili iki farklı öğrenci grubumuz bir basın bildirisi okumak istediler. Küçük bir olay oldu aralarında, ben inanıyorum ki bundan sonra olmayacaktır. Güvenlik elemanlarımızın eksikliği söz konusudur" ifadelerini kullandı.

  Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında "Sanat, kültür, sağlık, tarih, spor kenti olan Trabzon aynı zaman da bir eğitim kendir. Biz Trabzon Belediyesi olarak şehrimiz de bulunan bütün eğitim kurumlarımızın yanında ve hizmetindeyiz" şeklinde konuştu.

   Öğrenciler de yapılan etkinlikten memnun olduklarını belirtirlerken, yenilen hamsi ızgaraların ardından horon ve kolbastı oynarken öğrenciler Başkan Gümrükçüoğlu ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1493

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com