Rehber :
   
Dernekler
gulnet
Trabzon Liselerinden Y.K.D.D.V.
Trabzon SİAD
KARGİD
Trabzonspor
Trabzonsporlu Profesyonel FD
Trabzon BİLSEM
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.12.2011
Vali Kızılcık: "Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın"


            Türkiye çapında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası çerçevesinde Trabzon Valiliği Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen projenin sertifika töreni Forum Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi  Tüm zamanların en büyük okuma-yazma kampanyası olan “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası Trabzon’da Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık önderliğinde, eşi Sema Kızılcık’ın himayelerinde Trabzon Halk Eğitim Müdürlüğü ve Forum AVM’nin destekleriyle amaçlanan hedefe ulaşılıyor. Forum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile çok sayıda protokol mensubu ve kursiyerler katıldı.
            Trabzon’da okuma yazma bilmeyen 60 bin kişinin %50’sine okuma yazma öğretildiğinin ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, “Burada sertifikalarını alanların okuma yazmalarına yardımcı oldukları için öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin tekrar öğretmenler gününü kutluyorum. Bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımızın önderliğinde değerli eşlerinin himayelerinde bu kampanya ülkemizde okuma yazma alanında önemli başarılara imza attı. Trabzon’umuzda da 60 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın %50’ye yakınını okuma yazma öğrenmesi çok önemli bir gelişmedir. Sizlerin okuma yazma kurslarından istifade edebilmeniz için bütün imkanları ayaklarınızın altına sermeye hazırız ve seriyoruz da. Zira cehaletle mücadelede, karanlıkla mücadelede okuma yazma ilk sırada yer almaktadır. Okuma yazma bilmeyen bir insanın kendi mahallesini gezmeye çıktığında tabelada neyin yazdığını bilmediğini, anlayamadığını düşündüğümüzde gerçekten bu durumun ne kadar önemli bir eksiklik olduğunu anlayabiliriz” şeklinde konuştu.

            Son dönemde hükümetin eğitim alanında önemli atılımlar yaptığını ifade eden Vali Kızılcık, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirmiş olduğu eğitim atılımı ile ülkemizin çağdaş medeniyetler arasında yer almasının adımlarını atmıştır. Bu çerçevede tüm cumhuriyet hükümetleri önemli yatırımlar yapmıştır. Ama bildiğiniz gibi son dönemde artık devletin bütçesinin çok önemli kısmı eğitime aktarılmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görebilmeleri için çalışılmaktadır. Bu anlamda ‘Ana Kız Okuldayız’ Kampanyasına emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğümüze, çalışma arkadaşlarımıza, bu ihtiyacı hissedip yaş gözetmeksizin okuma yazmayı öğrenen sizlere ve sizleri buraya katılmanıza izin veren eşlerinize, çocuklarınıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Hedeflediğimiz başarıya en kısa sürede ulaşacağımızı ümit ediyorum. Sözlerime okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması dileğiyle son veriyorum. ‘Ana Kız Okuldayız’ Kampanyasına desteklerini esirgemeyen Trabzon Forum Alışveriş merkezi ve değerli müdürlerine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum” Törenin sonunda okuma yazma öğrenen kursiyerlere Vali Kızılcık ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Vali Kızılcık ayrıca, okuma yazma kurslarında eğitim veren öğretmenlere de çeşitli hediyeler verdi.Trabzon’da bugüne kadar 3 bin 472 kurs düzenlendiği ve bu kurslara katılan 29 bin 216 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı belirtildi.

 

 

  

      

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1488

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com