Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.01.2009
Trabzon'a şehitler anıtı


Belediye tarafından yaptırılan anıt ve park için 200 bin(200 milyar) lira harcandı
 Trabzon'a şehitler anıtı.

   

       Trabzon Belediyesi tarafından yaptırılan şehitler anıtı ve parkı törenle hizmete açıldı. Sahilde Toklu mahallesinde hayırsever işadamlarının katkılarıyla yapılan şehitler anıtı ve parkı için 200 milyar lira harcandı.

   

       Kaidesiyle birlikte 13 metre yüksekliği olan Şehitler Anıtı, Trabzon'un en büyük ilk ve tek anıtı olma özelliğini taşıyor. Anıtın yapımına maddi katkı sağlayan İşadamları Yusuf Ziya Yılmaz, Mustafa Erdem,Yılmaz Bahadır, Cemal Güven ve Hacı Kemal Aydın ile anıtı yapan ressam Orhan İlyas'a, Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile Vali Nuri Okutan birer şilt verdiler. Tören sırasında Çananakkale, Sakarya ve Sarıkamış'tan getirilen topraklar anıta döküldü.

   

       Şehitler anıtının açılışına Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğılu, Vali Nuri Okutan, Tugay komutanı Tuğgeneral Mühittin Yenikeçici, muhtarlar, sivil toplu örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   

       Törende Trabzon'un son şehidi olan Mustafa Aliyazıcıoğlu'nun kızı Ceren Yazıcıoğlu da "Dur yolcu" adlı şiiri okudu.

   

       Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu,"Bu vatanın birliği ve bütünlüğü için şehit düşmüş askerlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize de şukranlarımı iletiyorum. Burada bir dayanışma, bir paylaşma ve yürekten katılım var. Bu anıtın yapımına katkı sağlayan tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz Allah katında en yüce makamda yerlerini almışlar. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Belediye olarak sahilde yaptığımız peyzaj çalışmalarıyla bu alanı sosyal, kültürel ve sportif yönden herkesin kullanımına açıyoruz. Şehitler anıtı ve parkı da bu alanlardan biridir. Yaptığımız çalışmalarla Trabzon değişiyor, yenileniyor. Bu değişime katkı sağlayan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi

   

       Trabzon Valisi Nuri Okutan da konuşmasında, Anıtın yapımını sağlayan başta Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu olmak üzere, emeği geçen işadamları ve diğer çalışanlara teşekkür ederek, "Milli mücadelenin en ön saflarında yer alan bu kent insanına böyle bir anıt gerekiyordu ve de bu anıt kentimize yakıştı" dedi.

   

       Trabzon Şehit Aileleri Derneği başkan Vekili İsmail Karaca da, bu anıtın yapımını gerçekleştiren Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve ekibine teşekkür etti.

24 Ocak 2009 Cumartesi
Toplam Okunma Sayısı : 2673

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com